avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Verificarea legalitatii planului cadastral si anularea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Verificarea legalitatii planului cadastral si anularea unui titlu de proprietate

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: un vecin a inceput sa construiasca o poarta care imi ingreuneza intrarea in garajul propriu. Poarta inchide o portiune de drum comun (drumul separa efectiv cele doua curti si la un moment dat se infunda intr-o alta curte). Am sesizat acest aspect la primarie si politie. Politia a raspuns ca fiind vorba de domeniu public e competenta Primariei. Reprezentantii primariei, dupa ce au venit la fata locului au emis o autorizatie de constructie a portii respective in baza unei extras de carte funciara pentru informare și a unui plan cadastral prezentat de vecin. Nu au tinut cont de faptul ca pe planul meu cadastral, emis la doi ani dupa cel al vecinului apare ca vecinatate o strada si nu vecinul respectiv si nici faptul ca pe planul cadastral al vecinului era inclusa o portiune de teren prin care eu am acces efectiv la garaj.
Intrebarea mea este: cui pot cere verificarea legalitatii planului cadastral respectiv, iar daca exista si un titlu de proprietate cum pot cere anularea acestuia?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
neby, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Blocare drum servitute sanyyos sanyyos Bunaziua tuturor si v-as fi recunoscator pentru un sfat in problema ce o am... va rog mult, as vrea sa evitam discutiile si comentariile de genul: \"rupe-i ... (vezi toată discuția)