avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare șofer, act de raspundere pentru daune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare șofer, act de raspundere pentru daune

Buna ziua
Sunt administrator la o firma de transport si vreau sa angajez un sofer,dar mi e teama sa nu faca vreun accident,sau sa darame ceva la masina ,de aceea as vrea sa fac un fel de declaratie intre mine si el ca va raspunde de masina atata timp cat lucreaza cu ea si daca se intampla ceva din vina lui e direct raspunzator si va suporta cheltuielile
cum ar trebui sa arate un asemenea act de raspundere si as vrea in cazul in care se intampla ceva,acest act sa fie legal,fara sa mai ajungem in instanta sa ne judeca
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: GABRIELLA455 , utilizator 16:40, 19 Februarie 2016
Incheierea unui astfel de document este ilegala.
In cazul producerii unui prejudiciu angajatorului, angajatul raspunde conform prevederilor codului muncii. Accidentul este un eveniment neprevazut iar defectarea masinii la fel.
e adevarat ca accidentele sunt inevitabile,dar cunosc si cazuri in care soferii nu au experienta in conducere si lovesc masina din neatentie si din nepricepere si in acelasi timp si din nepasare...
e tot mai greu sa gasesti oameni care sa lucreze corect si responsabil de aceea cred ca si noi trebuie sa fim precauti..nu stiu ce sa zic...
cunosc pe cineva care a angajat un sofer si in prima saptamana i-a adus o dauna de 1000 ron,in a doua saptamana a ajuns tarziu la incarcare si firma a fost penalizata si a pierdut colaborarea...nu merge as..ce sa faci in cazul asta?
Trebuie angajat un sofer cu experienta sau unul caruia sa ii solicitati ceva referinte de la alti angajatori, eventual cazierul auto in care sunt trecute sanctiuni primite la regimul rutier.
avem o luna de cand cautam sofer dar nu am gasit si ne aflam in situatia ca trebuie sa tinem o masina parcata..cazierul auto de unde se ia?
va multumesc frumos
Trebuie sa il obtina posesorul permisului de conducere de la serviciul rutier care il are in evidenta.

Alte discuții în legătură

Accident mortal daune camimau camimau In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Accident auto - repercursiuni andraalex2001 andraalex2001 Buna ziua, Acum ceva timp (trei saptamani) am avut un accident auto in care am ranit o persoana. De atunci persoana este in spital. Saptamana viitoare va ... (vezi toată discuția)
Accident provocat de un șofer de autobuz. de ce i se cere lui să plătească costurile? Danyel07 Danyel07 Bună ziua, aș dorii să știu în baza cărei legi un șofer de autobuz trebuie să suporte costurile unui accident făcut din vina lui?. Nu este normal ca ... (vezi toată discuția)