avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - repercursiuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - repercursiuni

Buna ziua,

Acum ceva timp (trei saptamani) am avut un accident auto in care am ranit o persoana. De atunci persoana este in spital. Saptamana viitoare va fi externata. Va rog sa-mi spune-ti care pot fi repercursiunile pentru mine(in afara faptului ca nu mai voi avea carnet o perioada) ? Pentru eventuale daune morale, spitalizare cine plateste? Eu sau asiguratorul? Daca ma da pe mine in judecata pot chema asiguratorul la plata tinand cont ca exista RCA? Ce ma sfatuiti? Sa incerc o impacare cu victima sau sa las sa curga un proces? Suspendarea carnetului in ce conditii se face? Momentan am dovada auto pe care trebuie sa o reanoiesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
andraalex2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 11:13, 17 Iunie 2012
buna!eu nu sunt nici consultant nici avocat adica nimic din punct de vedere juridic....dar cred ca ti pot da un sfat.verisorul meu a avut acum 5 ani un grav accident de circulatie,el nefiind la volan.era intr un tir impreuna cu un prieten care era soferul acelui tir.dintr o neatentie din partea soferului tirului in care era si verisorul meu au avut un impact cu un alt tir care circula din sens opus.in fine nu cred ca conteaza detaliile.verisorul meu a stat in coma 30 de zile si spitalizare a avut 90 de zile i au scurtat piciorul cu 5 cm doctorii din romania.si a dat in judecata persoana care conducea tirul...adica in care se afla verisorul meu si pt ca tirul avea rca a recuperat de pe asigurare 220000 de euro.unchiul meu a cheltuit cu operatii in austria,judecata etc 70000 de euro.deci esti vinovat dar de aia platesti rca ul masinii in care scrie ca se dau despagubiri pt persoanele aflate in masina.cel putin asa ar trebui sa i sfatuesti pe cei care poate te vor da in judecata pe tine.tie sigur nu stiu ce ti se poate intampla in afara de permis luat pe o perioada si amenda.p.s.poate ma ajuti si tu cu un raspuns la problema mea e pusa pe forum.mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
b_mario77, utilizator
un sfat de la un avocat?
Treaba e cu doua taisuri. Depinde cate zile de ingrijiri medicale ale. Daca te impaci cu el si isi retrage plangerea ramai cu cazierul curat, iar daca urmezi un proces el isi va recupera banii de la asiguratorul tau dar iti va ramane fapta pe cazier. Deci din punct de vedere penal e mai bine sa te impaci cu el. evident si pentru carnetul tau de conducere ...
cu ce ma afecteaza cazierul? ma gandesc ca daca nu e infractiune economica nu ma afecteaza prea tare. in cat timpo se sterge cazierul?
In functie de fapta ... nu este un termen general valabil. Ca se sterge este impropriu spus. Organele de ancheta vor vedea faptele comise de tine de-a lungul vietii, oricand. Numai ca e important sa nu te afecteze in cazul savarsirii unei noi infractiuni.
Cazul este destul de laborios si este recomandat sa va luati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acccident rutier florinana florinana In urma unui accident rutier, masina in care ne aflam s-a izbit de un bazin de beton, soferul a fost imobilizat trei luni, din cauza unei fracturi multiple a ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)