avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratie 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratie 112

conform Lg227/2015 art. 76, alin.2 lit. a am oprit consilierilor locali toate cotributiile conform regulilor de impunere veniturilor din salarii (acestea aplicandu-se si indemnizatiilor din activitati desfasurate ca urmare a unei functii de demnitate publica), dar pe saitul ANAF nu s-a generat nici o forma nou pt d112.
Ce pot face? Cum dau d112 daca nu o pot genera?
Cel mai recent răspuns: ascee_rp , utilizator 14:09, 2 Martie 2016
istrate78 a scris:

conform Lg227/2015 art. 76, alin.2 lit. a am oprit consilierilor locali toate cotributiile conform regulilor de impunere veniturilor din salarii (acestea aplicandu-se si indemnizatiilor din activitati desfasurate ca urmare a unei functii de demnitate publica), dar pe saitul ANAF nu s-a generat nici o forma nou pt d112.
Ce pot face? Cum dau d112 daca nu o pot genera?

Ati aflat ceva pana acum legat de consilieri?
Dar ce spuneti de faptul ca textul "b) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii;" apare si in codul fiscal valabil 2015, la art 296^4,(1), b)?

Ce anume e nou in codul fiscal pe 2016 care obliga plata contributiilor de asigurari sociale pt consilieri locali, si nu era in codul fiscal pe 2015?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D112 istrate78 istrate78 conform Lg227/2015 art. 76, alin.2 lit. a am oprit consilierilor locali toate cotributiile conform regulilor de impunere veniturilor din salarii (acestea ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale indemnizatie de sedinta consilier local FloareaIonita FloareaIonita Ce contributii (angajat/angajator) se datoreaza pentru indemnizatiile de sedinta ale consilierilor locali conform Noului Cod fiscal incepand 01.2016? (vezi toată discuția)
Contributii consilieri locali Olteiadrian Olteiadrian Incepand cu ianuarie 2016 se iau si contributiile de somaj si cas la inemnizatiile de sedinte ale consilierilor locali (vezi toată discuția)