avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autorizari referitoare la prelucrarea datelor cu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autorizari referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal

Va rog,

In cazul in care , intre 2 persoane juridice se incheie un contract care presupune activitati cu implicarea prelucrarii de date cu caracter personal , iar o persoana juridica( din acest contract ) are autorizatie in acest sens iar cealalta persoana juridica nu are ( persoana juridica care nu are autorizatie pentru prelucrarea datelor cu caracter personal , culege datele si le inscrie pe un SITE proprietatea persoanei juridice care are autorizatie de prelucrare a datelor cu caracter personal ) va rugam sa ne precizati

1 . Daca , autorizatia persoanei juridice referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal , prin semnarea unui contract intre parti , se prelungeste si persoanei juridice care nu are .
2.Daca , indiferent de semnarea unui contract intre cele 2 parti si persoana juridica care nu are AUTORIZATIE trebuie sa aiba .
3.Daca , prelucrarea datelor cu caracter personal se face numai cu acceptul scris al persoanei vizate , iar daca acesta refuza , ce se poate intimpla daca intr-o lege scrie ca finalitatea unei anumite proceduri obligatorii implica evidentierea obligatorie a acestei persoane pe SITE-ul mai sus mentionat .

Va multumesc mult .

Mai facem precizarea , ca ambele persoane juridice ( si cea cu SITE-ul ) sunt de drept privat .

0
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 11:05, 4 Martie 2016
1.Nu se prelungeste;
2.Trebuie sa se inregistreze ca operator de date personale;
3.Daca va inregistrati ca operator de date personale si afisati acest lucru pe site cat si in inscrisurile pe care le emiteti(aveti aceasta obligatie), nu cred ca se va refuza comunicarea datelor personale.
Am fost intr-un caz similar .Am intentionat sa cumpar un produs pe internet si am intrat pe site-ul vanzatorului. Mi s-au cerut date personale. Am sunat la un numar de pe site si am intrebat pentru ce CNP-ul. Mi s-a spus ca trebuie trecut in factura.OK!,am zis , dar sunteti inregistrati ca operator de date personale?. Mi-a spus ca nu sunt. Am renuntat la tranzactie intrucat nu exista o garantie a securitatii datelor mele, care mi-ar fi fost conferita de o persoana inregistrata ca op. de date personale, verificabila in Registrul National al acestor operatori.
Nu recomand tranzactii cu persoane care nu sunt inregistrate ca operatori de date personale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Prelucrare date personale cu caracter confidential alexarpad2003 alexarpad2003 Eu sunt programator si am creat un sistem online catalog scolar. Am fost la diferite scoli cu o oferta ( 10 lei / luna de elev ) in care ma ofeream eu sau ... (vezi toată discuția)
Gdpr - ce înseamnă operator de date cu caracter personal? suntem ... toma necredinciosul toma necredinciosul GDPR - Ce înseamnă operator de date cu caracter personal? Suntem o firma care are contracte de colaborare cu alte cateva zeci de srl-uri, deci ,,datele ... (vezi toată discuția)