avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lucru in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lucru in timpul concediului de crestere copil

Sunt in concediu de crestere copil si mai am 6 luni pana la terminarea acestuia si doresc sa ma angajez la o alta firma cu contract part time pana la terminarea concediului de crestere copil.
Daca este legal si in ce conditii se poate face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 8 Martie 2016
1. In timpul concediului crestere copil (CCC) puteti sa obtineti venituri profesionale in suma de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Puteti incheia contract individual de munca (CIM) cu part-time ,cu alt angajator
Buna seara!
Si in acest caz daca inchei un (CIM) part time cu un alt angajator trebuie sa comunic primariei sau agentiei de plati si inspectii sociale.Pentru ca din lege reiese ca trebuie comunicat catre acestia in termen de 15 zile in cazul in care se depaseste cuantumul de 3000 ron pe an calendaristic.
Multumesc.
Da, trebuie sa anuntati in scris Primaria sau direct la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil silviub1234 silviub1234 In prezent ma aflu in concediu crestere copil pentru 2 ani si primesc indemnizatie crestere copil de 750 ron. Am citit ca am dreptul sa inregistrez venituri de ... (vezi toată discuția)
Pfa in concediu de crestere a copilului stelutanicoleta stelutanicoleta am voie sa infiintez pfa pentru meditatii daca sunt in concediul de crestere a copilului fara sa intrerup concediul? (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)