avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pfa in concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pfa in concediu de crestere a copilului

am voie sa infiintez pfa pentru meditatii daca sunt in concediul de crestere a copilului fara sa intrerup concediul?
Cel mai recent răspuns: stelutanicoleta , utilizator 17:21, 24 Martie 2016
Puteti sa va infiintati un PFA pe durata CCC.

Pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3000 lei pe an calendaristic , fara a se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC,cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
acum sunt in ccc. si vreau sa infiintez pfa fara sa renunt la ccc iar cand se termina ccc sa-mi dau demisia si sa raman cu pfa. daca raman apoi cu pfa cu venituri sub 3000 lei pot beneficia de indemnizatie pentru alt copil?
Daca ramaneti numai cu PFA, puteti beneficia de indemnizatia CCC pentru alt copil, insa pe durata CCC va trebui sa suspendati activitatea PFA-ului.
1. Pe perioada concediului crestere copil (CCC) puteti sa obtineti venituri din activitatea de PFA daca aceste venituri nu depasesc suma de 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Dupa ce se termina CCC puteti sa obtineti venit cat de mult se poate din activitatea de PFA.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in timpul concediului de crestere a copilului irina69 irina69 As dori sa intreb daca atunci cand esti in concediu de cresrere copil pana la 2 ani, poti obtine venituri de la un PFA , care este deschis pe numele tau, sau ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in perioada ccc sorinelo sorinelo Dupa noua lege poti sa muncesti sau nu in perioada CCC? Daca sotia mea a terminat o scoala postliceala la cursurile de zi, deci nu a avut venituri timp de 12 ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma in ccc Symonneus Symonneus Buna ziua tuturor Se poate infiinta srl d, atata timp cat esti in CCC si incasezi indemnizatie? Poti detine functia de administrator al srl d daca nu obtii ... (vezi toată discuția)