avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recalculare retributie pe C.O.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recalculare retributie pe C.O.

In luna Noi. 2015 am avut toata luna C.O. La ridicarea salariului am constatat ca nu sunt luate in calcul toate veniturile (cele ocazionale, prime, etc stiu ca nu trebuie sa fie luate in calcul si nu solicit acastea ). Conducerea a recunoscut ca s-a gresit dar inca nu am primit diferenta. Dupa cat timp , maxim, pot solicita -primi acea diferenta (pentru ca nu vreau sa fortez ) , inainte stiam ca dupa un an se putea primi diferenta daca greseste firma iar firma poate recupera in trei ani bani dati din greseala salariatilor . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 11:30, 20 Februarie 2016
sanda65 a scris:

... inainte stiam ca dupa un an se putea primi diferenta daca greseste firma iar firma poate recupera in trei ani bani dati din greseala salariatilor . Va multumesc.

Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva ... Codul Muncii se refera numai la prescriptia termenului de a actiona in instanta - 3 ani de la data de cand va datora acei bani.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune
cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
.....

Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
...
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen chemare in judecata geta6 geta6 Chemarea in judecata pentru drepturi salariale pe perioada 1 ianuarie 2010-13 mai 2011, mai este actuala , se mai poate face? este vorba de plata diferentelor ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale martin77 martin77 Daca abia dupa un an am observat ca drepturile salariale nu mi-au fost calculate corect si nu am contestat dispozitia de primar emisa in termen de 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)