avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... tergiversare accept plata despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

tergiversare accept plata despagubire

Vreau sa va mentionez o intamplare. In data de 29.07.2009 avand masina parcata in parcarea intreprinderii unde lucrez, o d-na a vrut sa intorca si mi-a lovit masina, d-na avand rca-ul la societatea Ardaf. Am mers la asigurari, mi s-a facut procesul verbal de constatare a daunelor. Am mers la service pe data de 03.08, cei de la service au fost ok dar surpriza mea a fost cand sa cer acceptul de plata de la Ardaf . Datorita faptului ca am mers la Ardaf iar acestia nu isi respecta programul de lucru am comentat si de aici a inceput totul.Tergiverseaza cu acceptul de plata, acum cica pe motiv ca masina a mai fost lovita mai demult(cu toate ca au stiut asta inainte de a face p-v de constatare).Unde as putea apela pt grabire, e rau fara masina.Am citi in ordinul 20/2008 CSA art.26 alin(1) lit c) ca se pot cere despagubiri in instanta pentru lipsa de folosinta a auto avariat.Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 07:31, 7 August 2009
pentru despagubiri - o actiune in pretentii.
este vreun model de actiune?
acum m-au sunat cei de la asigurari si mi-au spus ca de fapt bara a mai fost lovita si suna la service sa o pune inapoi pe cea veche.e normal?eu am o copie dupa procesul verbal de constatare in care scrie sa se schimbe si bara
nu e norma sa nu va schimbe bara o data ce a fost constatat si trecuta in procesul verbal de constatare, ce e facut e bun facut.
Faceti o cerere catre departamentul lor de daune si cereti inlocuirea reperului pt ca a fost trecut in PV constatare si Autorizatia de reparatii , in caz contrar semnalati CSA
in caz de problemele continua, semnalati neregulile catre CSA
[ link extern ]
CU PRECIZAREA ca au intocmit pv de constat pt reperul repectiv si acum refuza sa inlocuiasca reperele constatate atat de ei cat si de service

Inspectorii aia de daune sunt oricum niste agarici ce trebuie trasi bine de parrr

CAT DESPRE ARTICOLUL 45 TOTI DAR ABSOLUT TOTI Or SA VA SPUNA CA E DOAR PT CEI CE DESFASUARA O ACTIVITATE COMENRCIALA CU AUTOVEHICULUL AVARIAT.
VA SPUN ASTA PT CA SUNT IN ACEEASI SITUATI CU PRIVIRE LA CEREREA DE DESPAGUBIRI PE ARTICOLUL 45.dar ii voi actiona in instanta oricu pt lipsa bunului de folosinta deoarece autovehiculul meu sta de pe 4 mai 2009 la service si inca nu e reparat pt refuzul de a despagubi piese in valoare de 3000 ron.
Au 3 luni in care tre sa finalizeze dosarul, dar mare atentie , in aceste 3 luni tre sa le depuneti toate actele, INCLUSIV, o cerere de despagubire pt ca ei sa va pota despagubii ceea ce nu este deloc normal,
dc ve-ti citi cu atentie ordinul 20 la articolul 64 alin 1 spune clar ca dupa acceptarea de despagubire tre sa faceti mentiunea cum vreti sa fiti despagubiti si cum sa se efectueze pplata.

mult succes.
sper sa reusiti obtinerea de despagubiri pe art 45
Consultati si un avocat
asiguratorii mizeZA ca suntem toti niste retardati si inghitim gogomaniile lor
si ne vom lua masina cu bara veche cu bani da-ti de noi din buzunar
fara sa ne plangem
si ei sa ramana cu milioanele de euro incasate de pe urma RCA-urilor obligatorii
de parca am fi niste umili sclavi si ei cei din tai comunisti

Alte discuții în legătură

Despagubire stationare taxi putin mai complicata Kan Kan Buna ziua! In data de 22.08.2012 am avut un accident cauzat de celalalt sofer implicat, din care au rezultat numai avarii (serioase). Am completat constatul ... (vezi toată discuția)
Comisia de supraveghere a asiguratorilor catanoiu marin catanoiu marin unde pot sa ma adresez daca societatea de asigurari numi da acceptul pe pagubele autoturismului.Asigurarea este la Carpatica si ma tine de 2 luni sa mi dea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare ricso ricso buna ziua as vrea sa stiu cum trebuie sa ma despagubeasca asigurarea in caz ca masina mea e taxi si sta de 15 zile la service iar asigurarea vrea sa imi ... (vezi toată discuția)