unde pot sa ma adresez daca societatea de asigurari numi da acceptul pe pagubele autoturismului.Asigurarea este la Carpatica si ma tine de 2 luni sa mi dea acceptul pt. pagube.
X-(
.
Functie de situatia/imprejurarile accidentului, asiguratorul este obligat sa dea un verdict in termen de 90 zile destinat investigatiilor proprii.
Aici gasiti datele necesare: [ link extern ]
In cazul in care asiguratorul uzeaza in mod abuziv de acele prevederi prin care asiguratorul, in vederea amanarii platii, tot spune ca face investigatii, puteti cere in instanta despagubiri pentru perioada de neutilizare a vehiculului avariat.:)
Si care este baza legala pentru acordarea despagubirilor pentru perioada de nefolosinta a autovehiculului ?
Din cate am inteles, nu este suficient sa demonstrezi ca nu te-ai putut folosi de un bun propriu, pe motiv ca este avariat ....trebuie demonstrat cu cheltuielile efectuate din acest motiv, sau gresesc ?
Atat abuzul asiguratorului, cat si pretentiile privind lipsa de folosinta, trebuie demonstrate cu probe.Respectiv daca imprejurarile accidentului sunt certe, privind vinovatia si intinderea daunei(conform documentelor intocmite de autoritati), precum si chetuielile/pierderile materiale privind inutilizarea autovehiculului (documente justificative)
Intrucat Serban a dorit baza legala, raspund. Ea poate fi gasita in mai toate ordinele Comiei de Supraveghere a Asigurarilor emise in fiecare an pentru reglementarea asigurarii obligatorii RCA. Pentru anul 2009 e valabil Ordinul 20/2008 si acesta prevede la art.45 urmatoarele:"Despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul in care:
1.se formuleaza pretentii de despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectiva de despagubire, cu exceptia lipsei de folosinta a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate si pentru care detine licenta si autorizare in acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuarii reparatiei pagubelor produse la mijloacele de transport. Partea de despagubire aferenta lipsei de folosinta se determina luandu-se in calcul tarifele pentru transporturi de marfuri sau de persoane, practicate de pagubit la data producerii pagubei. Sarcina probei apartine pagubitului si se face cu inscrisuri doveditoare".
Asigurare rca
CRISTY40
In urma cu aproximativ o luna am avut un accident rutier din vina unui alt conducator auto care mi-a dat polita lui de asigurare RCA.
Masina mea (Mercedes ... (vezi toată discuția)