Buna ziua,
Orice om are dreptul sa se adreseze instantei asa ca si verisorul dumneavoastra poate formula o cale de atac.
Ca nu castiga e alta problema.
Dumneavoastra, in intampinarea la calea de atac veti putea solicita dobanda legala pentru perioada pe care o credeti de cuviinta.
da sunt de acord , dar cred ca nu este firesc sa recunosti ceva dupa care sa .........dar aveti dreptate ....referitor la dobinda da , multumesc , mi-ati dat o idee buna , pt ca si suma este destul de mare . multumesc frumos
Este greu pt noi sa ghicim ce intentie a avut varul dvs,poate vrea sa mai tergiverseze solutionarea cauzei.poate s-a consultat cu un av si a primit anumite sfaturi....
Parerea mea este ca,apelul va fi mai mult sau mai putin formal,daca a recunoscut in scris si s-a consemnat si in hotararea judecatoreasca, nu vad ce rost mai are apelul.Cu privire la dobanzi care vreti sa le cereti direct in apel,prin intampinare, daca nu le-ati cerut prin cererea introductiva de instanta in apel direct, nu este posibil.[Art.478(3)NCPC"In apel nu se poate schimba calitatea partilor,cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot formula pretenti noi."]Evident ca,a cere dobanzi direct in apel inseamna a formula pretentii noi.Se vor putea cere ,de asemenea, dobanzi,rate,venituri ajunse la termen si orice alte despagubiri ivite dupa darea hotararii primei instante si va putea fi invocata compensatia legala.[Art.479(5) NCPC].Ca atare,puteti cere si dobanzi daca sunt indeplinite cumulativ doua conditii:dobanzi ajunse la termen si ivite dupa darea primei hotarari.,in caz contrar,s-ar incalca functia instantei de apel de examinare a regularitatii hotararii primei instante cu privire la pretentiile care au fost deduse in fata acesteia.[Noul Cod de Procedura Civila-G.C.Frentiu si D.L.Baldean-Edit.Hamangiu-2013-pag.723.]
A recunoscut in scris , a depus la instanta iar instanta de fond a consemnat in sentinta . Ce apel sa mai faca , nu stiu . Cit despre dobunzi , nu ma intereseaza . Doresc sa termin balamucul care oricum de catre el a fost generat . Nu vreau dobinzi ....oricum nu va avea de unde sa plateasca 42.000 lei asa ca....stiti ce urmeaza . Cum de a recunoscut aceasta suma este o enigma dar a facut-o . Cred ca s-a gindit la faptul ca daca nu are venituri , poate sa recunoaca orice . A gresit , are un imobil evaluat la 41.000 de lei acum de curind . Culmea ghinionului pentru el . :stunned: Asa s-a facut fata cu o casa la tara . NU ma marit !;)