avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... APEL LA HOTARIRE PROCES CIVIL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

APEL LA HOTARIRE PROCES CIVIL

Saptamina trecuta am primit prin poasta o sentinta judecatoreasca . Am chemat in judecata un verisor pentru daune lipsa de folosinta .La un miment dat am gasit la dosar un inscris prin care acesta a recunoscut suma pe care am cerut-o ca si si despagubire . Am facut o precizare si an cerut conf art 436 sa mi se dea ce a recunoscut acesta . Asta a si facut judecatorul prin sentinta . Acum , verisorum spune ca face apel . Pai daca a recunoscut in scris iar ulterior nu a mai depus nici macar concluzii , nimi , nimic adica a recunoscut pina la capat , cum mai poate face apel ? Ma gindesc la ce motiv ar mai putea invoca cint acesta a scris cu subiect si predicat ca recunoaste suma ceruta si este de acord cu ea ca si despagubire , a semnat si depus personal la registratura . Ce ar mai putea invoca ??
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 17:45, 21 Februarie 2016
Buna ziua,
Orice om are dreptul sa se adreseze instantei asa ca si verisorul dumneavoastra poate formula o cale de atac.
Ca nu castiga e alta problema.
Dumneavoastra, in intampinarea la calea de atac veti putea solicita dobanda legala pentru perioada pe care o credeti de cuviinta.
da sunt de acord , dar cred ca nu este firesc sa recunosti ceva dupa care sa .........dar aveti dreptate ....referitor la dobinda da , multumesc , mi-ati dat o idee buna , pt ca si suma este destul de mare . multumesc frumos
Este greu pt noi sa ghicim ce intentie a avut varul dvs,poate vrea sa mai tergiverseze solutionarea cauzei.poate s-a consultat cu un av si a primit anumite sfaturi....
Parerea mea este ca,apelul va fi mai mult sau mai putin formal,daca a recunoscut in scris si s-a consemnat si in hotararea judecatoreasca, nu vad ce rost mai are apelul.Cu privire la dobanzi care vreti sa le cereti direct in apel,prin intampinare, daca nu le-ati cerut prin cererea introductiva de instanta in apel direct, nu este posibil.[Art.478(3)NCPC"In apel nu se poate schimba calitatea partilor,cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot formula pretenti noi."]Evident ca,a cere dobanzi direct in apel inseamna a formula pretentii noi.Se vor putea cere ,de asemenea, dobanzi,rate,venituri ajunse la termen si orice alte despagubiri ivite dupa darea hotararii primei instante si va putea fi invocata compensatia legala.[Art.479(5) NCPC].Ca atare,puteti cere si dobanzi daca sunt indeplinite cumulativ doua conditii:dobanzi ajunse la termen si ivite dupa darea primei hotarari.,in caz contrar,s-ar incalca functia instantei de apel de examinare a regularitatii hotararii primei instante cu privire la pretentiile care au fost deduse in fata acesteia.[Noul Cod de Procedura Civila-G.C.Frentiu si D.L.Baldean-Edit.Hamangiu-2013-pag.723.]
A recunoscut in scris , a depus la instanta iar instanta de fond a consemnat in sentinta . Ce apel sa mai faca , nu stiu . Cit despre dobunzi , nu ma intereseaza . Doresc sa termin balamucul care oricum de catre el a fost generat . Nu vreau dobinzi ....oricum nu va avea de unde sa plateasca 42.000 lei asa ca....stiti ce urmeaza . Cum de a recunoscut aceasta suma este o enigma dar a facut-o . Cred ca s-a gindit la faptul ca daca nu are venituri , poate sa recunoaca orice . A gresit , are un imobil evaluat la 41.000 de lei acum de curind . Culmea ghinionului pentru el . :stunned: Asa s-a facut fata cu o casa la tara . NU ma marit !;)
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
ContSters382135, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecata in apel nicoga nicoga La primul termen in judecata in apel as vrea sa modific catimea cererii, in sensul majorarii sumei. Mai este posibil acest lucru, sau se putea face doar ... (vezi toată discuția)
Cereri în apel fdanila fdanila La apel se mai pot introduce excepții sau motive noi față de cele de la fond,pentru a câștiga procesul ?.Când se cere judecarea dosarului în apel și ... (vezi toată discuția)
Actualizare rata inflatiei si dobanda in apel eugen82 eugen82 intr-o actiune in pretentii pot cere actualizarea sumei cu rata inflatiei si dobanda legal direct in apel daca nu am cerut la fond? (vezi toată discuția)