avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari medicale persoane fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari medicale persoane fara venit

Buna ziua Va rog sa-i spune-ti daca a intrat in viguare legea pt plata asigurarilor medicale pt. persoanele fafa nici un venit? cat si cand trebuiesc platite? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters118932 , utilizator 11:00, 1 Martie 2016
Buna Ziua.

Legat de ce a intrebat utilizatorul de mai sus - sunt pensionat gr 3 si detin si certificat de handicap accentuat.Pensia mea este de 22 lei plus completarea de la stat pana la 400 lei.Doresc sa stiu sigur daca platesc aceasta contributie - sotia m-a luat coasigurat.Anul trecut am fost la Casa si am vrut sa trec de pe statutul de Coasigurat pe Handicap,cei de la CAS au spus ca ma mentin pe Coasigurat.Mentionez ca nu am alta sursa de venit inafara de pensie(400 lei) si indemnizatia de handicap(272 lei).
@ mavrodinioan

Legea este in vigoare , dar se pare ca v-a fi eliminata din Codul Fiscal.
pana la eliminare e bine de stiut cum stau lucrurile.
Cred ca mai bun raspuns il primiti de la ANAF.

Vedeti si acest articol
www.avocatnet.ro/content/art...
am fost la ANAF si mi s-a spus ca sa astept sa primesc ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane cu dizabilitati Divinna Divinna Buna seara, Daca o persoana cu handicap grav care are asistent personal, indemnizatie lunara (340 lei) si avand calitatea de pensionar de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat monica_cozma monica_cozma soacra mea vrea sa-l treaca pe asigurarea ei pe fiul ei de 25 ani care nu lucreaza nicaieri. la personal i s-a spus ca trebuie declaratie notariala de venit . ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu abuziv pentru neplata contributii de sanatate - venituri inexistente ankalupu ankalupu buna seara, am primit astazi o somatiecu un titlu executoriu pentru contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza ... (vezi toată discuția)