avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa 16 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa 16 ani

Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea are casa ei. In acest moment mama vrea ca si eu sa plec din casa. Succesiunea nu este facuta. De aici se mai complica treburile .. mama sta cu un barbat de 15 ani si vor ca eu sa plec din casa sa ramana doar ei aici. Intrebarea mea este... am dreptul sa stau aici? cat din casa am eu si sora mea? daca facem succesiunea acel barbat are dreptul la casa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 24 Februarie 2016
s-ar putea ca in aceasta vara sa ma casatoresc si sa ma mut... pot sa-mi pierd dreptul la casa?
Nu va pierdeti dreptul la mostenire.
Ar trebui sa va prezentati la notar si sa dezbateti succesiunea dupa tata, o sa aveti de plata si impozit.
Va trebui sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea in termen dupa tata, altfel sunteti straina de ea.
Ce va zice utilizatorul @49-711 e eronat, mama poate cere evacuarea dvs si nici nu aveti o cota mai mare decat ce va da legea pt ca ati investit. Pt investitii aveti un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)