As vrea sa stiu cand trebuie sa revin la locul de munca in cazul in care CCC (2 ani) se incheie pe data de 20.07.2016. Pe data de 21.07.2016 sau dupa 1 an si 11 luni?
Daca celalalt parinte al copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si solicita sau nu sa intre in CCC, atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC se diminueaza cu o luna de zile, acesta revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 11 luni, respectiv 1 an si 11 luni, in functie de optiunea aleasa.
In speta, daca 20.07.2014 este data de nastere a copilului, atunci revenirea se va face la data de 21.06.2016
Daca celalalt parinte al copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC nu se mai diminueaza cu o luna de zile, acesta revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an , respectiv 2 ani, in functie de optiunea aleasa.
In speta, daca 20.07.2014 este data de nastere a copilului, atunci revenirea se va face la data de 21.07.2016.
In cazul in care tatal nu solicita sa intre in CCC trebuie sa dea o declaratie in acest sens?Daca da, cu cat timp inainte de a implini copilul 2 ani trebuie facuta?
Normele de aplicare a OUG 111/2010
art.4^1
..... (8) În situaţia în care persoana îndreptăţită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puţin o lună, aceasta are obligaţia de a anunţa în scris agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, denumită în continuare agenţie teritorială, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dacă nu se înregistrează situaţia prevăzută la alin. (6).
85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului si va fi de cel putin 600 de lei si cel mult 1200 de lei .
Nelămurire.
Ignat1972
Buna ziua. Am si eu nevoie de mai multe lămuriri referitoare la urmatoarele intrebari:
1. Dacă copilul este născut pe 10.09.2016 până la ce data este ... (vezi toată discuția)