avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la locul de munca dupa incetare CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la locul de munca dupa incetare CCC

Buna ziua,


As vrea sa stiu cand trebuie sa revin la locul de munca in cazul in care CCC (2 ani) se incheie pe data de 20.07.2016. Pe data de 21.07.2016 sau dupa 1 an si 11 luni?
Cel mai recent răspuns: CrisM81 , utilizator 19:45, 21 Martie 2016
Daca celalalt parinte al copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si solicita sau nu sa intre in CCC, atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC se diminueaza cu o luna de zile, acesta revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 11 luni, respectiv 1 an si 11 luni, in functie de optiunea aleasa.
In speta, daca 20.07.2014 este data de nastere a copilului, atunci revenirea se va face la data de 21.06.2016

Daca celalalt parinte al copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC nu se mai diminueaza cu o luna de zile, acesta revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an , respectiv 2 ani, in functie de optiunea aleasa.
In speta, daca 20.07.2014 este data de nastere a copilului, atunci revenirea se va face la data de 21.07.2016.
In cazul in care tatal nu solicita sa intre in CCC trebuie sa dea o declaratie in acest sens?Daca da, cu cat timp inainte de a implini copilul 2 ani trebuie facuta?
Normele de aplicare a OUG 111/2010
art.4^1
.....
(8) În situaţia în care persoana îndreptăţită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puţin o lună, aceasta are obligaţia de a anunţa în scris agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, denumită în continuare agenţie teritorială, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dacă nu se înregistrează situaţia prevăzută la alin. (6).
Cum se calculeaza indemnizatia pe care tatal o va primi pentru aceasta luna?
85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului si va fi de cel putin 600 de lei si cel mult 1200 de lei .

Alte discuții în legătură

Nelămurire. Ignat1972 Ignat1972 Buna ziua. Am si eu nevoie de mai multe lămuriri referitoare la urmatoarele intrebari: 1. Dacă copilul este născut pe 10.09.2016 până la ce data este ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)