avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelămurire.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelămurire.

Buna ziua. Am si eu nevoie de mai multe lămuriri referitoare la urmatoarele intrebari:
1. Dacă copilul este născut pe 10.09.2016 până la ce data este suspendat contractul de muncă?
2. Trebuie sa-si ia si tatăl concediu de creștere copil in ultima luna până ce face copilul 2 ani?
3. Pana cand se depun dosarele de prelungire a CCC, până face copilu 2 ani sau până ce expira suspendarea contractului de muncă?
4. Dacă se încheie suspendarea concediului de muncă se mai poate face prelungirea CCC??
Astept un raspuns urgent.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Ignat1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 8 August 2018
Depinde daca celalalt parinte indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC. Astfel:
- Daca celalalt copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni. In speta, 11.08.2018.

- Daca celalalt copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru parintele aflat in CCC nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani. In speta, 11.09.2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație copil lore34 lore34 Copilul meu face 2 ani în 10 Septembrie 2018.Nu sunt împreună cu tatăl lui.Cu luna tatălui cum se face,deoarece noi nu mai păstrăm legătură?Eu când ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu după concediu de creștere copil Diana844 Diana844 Bună ziua, copilul meu face 2 ani pe 19 ianuarie. Ma puteți ajuta, ce trebuie sa fac, ce pași trebuie sa urmez, începând cu ce data trebuie sa ma întorc ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic Roziotzy Roziotzy Buna ziua, daca sunt in CIC, iar fetita face 2 ani pe 19.11.2017, eu cand trebuie sa revin la munca? Pe 18 sau 19.10.2017? Cererea de reintoarcere cand ar ... (vezi toată discuția)