avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Copilul meu face 2 ani în 10 Septembrie 2018.Nu sunt împreună cu tatăl lui.Cu luna tatălui cum se face,deoarece noi nu mai păstrăm legătură?Eu când trebuie sa ma întorc la munca pt a primi indemnizatia ?
Cel mai recent răspuns: lore34 , utilizator 13:59, 10 Februarie 2018
Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este data de 11.08.2018

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este data de 11.09.2018
Deci dacă tatăl nu e în condițiile de a solicita luna pt concediu de crestere a copilului și eu nu vreau sa iau indemnizatia de inserție pana la 3 ani ,atunci ma întorc la munca în 11.09.2018?(copilul fiind născut în 10.09.2016).Și bani pt creștere a copilului ii primesc și pe cele 10 zile din Septembrie?Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
lore34, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)