avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord si partaj prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord si partaj prin acord

Buna ziua

Vin si eu cu urmatoarea intrebare:se poate depune la aceeasi instanta cerere de divort prin acordul ambelor parti si tranzactie judiciara privind partajul, intrucat partile s-au inteles cu privire la partajarea bunurilor.

Exista o competenta alternativa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:02, 22 Februarie 2016
Bineinteles ca le veti depune impreuna LA ACEEASI INSTANTA. Vor fi judecate impreuna in cadrul aceluiasi dosar. Judecarea partajului impreuna cu divortul va scuteste de timbraj.
Cum adica ma scuteste de timbarj?

Nu voi achita taxa de timbru in valoare de 200 lei pt divort si 3% din valoarea masei partajabile? M-ati bagat de tot in ceata.....
veti achita doar divortul 200. daca doar divortati si partajati ulterior veti achita si cei 3%.
Inseamna ca cei 3% nu ii voi achita daca se judeca impreuna cu divortul si partajul?
Răspunsul e eronat, veți timbra cu 200 pt divort si veți achita 3/% din valoarea imobilului pt partaj. Dacă vreți sa va coste mai puțin, partajati la notar.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa incheiere divort ametist ametist Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea ... (vezi toată discuția)