avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord si partaj prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord si partaj prin acord

Buna ziua

Vin si eu cu urmatoarea intrebare:se poate depune la aceeasi instanta cerere de divort prin acordul ambelor parti si tranzactie judiciara privind partajul, intrucat partile s-au inteles cu privire la partajarea bunurilor.

Exista o competenta alternativa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:02, 22 Februarie 2016
Daca v-ati inteles cu partajul ce mai cautati in instanta? Mergeti la notar.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
ContSters344547, utilizator
nu vad cum s-ar timbra un acord de partaj pe masa partajabila. oricum, dvoastra introduceti actiunea, asa cum o aveti. veti primi necesarul de timbraj de la judecatorie, atat ptr divort cat si ptr partaj.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Dacă va înțelegeți mergeți la notar.
E posibil sa va coste mai puțin.
Depinde și cat va cere notarul pe partaj.Aici trebuie sa va informați bine.
Au fost cazuri în care s-a luat prin la divort dar la partaj s-a luat de era mai ieftin la instanta.
Acordul, dacă îl încheiați la mediator, va scutește de plata a 1,5% din valoarea bunurilor ce le împărțiți, altfel veți plati3%. Faceți niște calcule cum ieșiți mai ieftin, la notar, instanţa prin acord încheiat la mediator sau sa plătiți 3% și sa mai și așteptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa incheiere divort ametist ametist Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea ... (vezi toată discuția)