avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul are obligatia de a pune la dispozitia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul are obligatia de a pune la dispozitia sindicatului orice act pe care il cere acesta?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care sindicatul cere angajatorului comunicarea unor date privind situatia nominala a angajatilor (cu privire la concedii de odihna, zile de recuperare ore) acesta are obligatia de a furniza aceste date? Poate angajatorul refuza comunicarea acestora si sa ofere doar informatii generale? Care e temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 19:00, 22 Februarie 2016
De exemplu daca sindicatul cere lista nominala cu angajatii care au efectuat munca suplimentara, anagajatorul are obligatia sa o depuna, sau poate raspunde la modul general ca au fost efectuate ore suplimentare si sunt in evidenta anagajatorului ?
Nu exista asa ceva mentionat in lege, astfel incat sa putem spune daca are sau nu dreptul sindicatul sa solicite asa ceva sau daca angajatorul este sau nu obligat sa furnizeze astfel de informatii.
Multumesc ptr.raspuns.Atunci ramane la aprecierea angajatorului,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa in zilele in care iti recuperezi orele lucrate suplimentar iuli_ana87 iuli_ana87 Buna seara! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste acordarea de bonuri de masa in perioada in care iti recuperezi orele lucrate suplimentar. In luna mai am ... (vezi toată discuția)
Anexa contract munca emine emine Buna ziua, Am o prietena care s-a angajat la firma X, punct de lucru P, cu sediul central in B, in functia de vanzator gestionar. Colega ei a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)