avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE PE TERENUL AFLAT IN INDIVIZIUNE , DEMOLARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE PE TERENUL AFLAT IN INDIVIZIUNE , DEMOLARE ?

Am cumparat o casa care are curte proprie , dar iesirea se face pe un teren care este in indiviziune cu ceilalti coproprietari , care deasemeni au curte proprie . Pe terenul aflat in indiviziune am gasit construit un grajd care se afla la mai putin de 10 m de casa si care are o latura exact pe hotar . Tinind cont de elementele descrise , pot cere demolarea acestuia ? Adica de putut pot , dar am sanse sa scap de oribilitatea aia de acolo ?
Cel mai recent răspuns: Bella20 , utilizator 23:48, 20 Iunie 2022
Fiind in indiviziune,trebuie si acordul celorlalti coindivizari,sau,iesiti din indiviziune si daca cade in lotul dvs.puteti demola,oricum va trebuie autorizatie de demolare.
Depinde a cui e, cu ce acorduri, autorizatii etc. Nu stiu daca puteti.
nu are acorduri , nu are autorizatii .
nu se poate iesi din indiviziune deoarece este cale de trecere ocupata de grajdul asta , acest grajd imi ocupa cam 2/3 din intrarea pe lotul meu de teren .
Acord coproprietari cu autorizatie sau actiune in instanta... negociati totusi.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii seby seby buna ziua,apelez aici,in speranta ca o sa ma lamuresc.In anul 1972,bunicii mei au cumparat "150 m patrati indiviz,impreuna cu parterul unui imobil',care avea ... (vezi toată discuția)
Partaj frati mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu vin cu o problema la care va rog sa-mi sugerati o rezolvare din experienta dumneavoastra doi frati mostenesc de la parinti un teren de 150m2 pe care este ... (vezi toată discuția)
Constructii pe teren supus partajului judiciar lancranjan lancranjan Pe terenul supus partajului judiciar sunt construite ilegal (fara autorizatie de cosnstructie si fara acordul coproprietarilor) . In acest caz noi ca si ... (vezi toată discuția)