avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa copil

Buna ziua. Numele meu este Gabriela. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Sunt divortata din 2008, avem impreuna un copil de 14 ani si o casa, nu am facut partajul, mentionez ca, copilul este spre ingrijire dat lui. El a avut o firma iar acum firma de lizing l a bagat in lichidare .Problema este ca ma presioneaza sa îi trec casa fetei ca sa nu ramana pe drumuri .Pt ca spune el executorul poate sa io execute.Daca eu fac acest lucru in sec nr 2 el va vinde casa si eu nu vreau acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:04, 25 Februarie 2016
Buna ziua,
Puteti trece casa pe numele copilului cu clauza ca acesta sa nu o poata instraina pana la implinirea varstei de 18 ani
Oricum copilul nu o poate vinde și nici tatăl nu o poate vinde fără avizul instantei de tutelă.
În afara de asta, actul poate fi revocat la cererea creditorului. E o acțiune inutila. Mai degrabă, faceți partaj, dati-i banii pt cota lui.
Si eu vad un act inutil, in dauna creditorului, asadar desfiintabil. Bani cheltuiti degeaba. Faceti partaj daca e sa faceti ceva.
Daca Am inteles bine dvs ma sfatuiti sa fac partajul, sa ii dau partea lui ca sa rãmân cu casa Pt ca, daca II trec fetei tot io poate lua, nu?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
daniroxana, utilizator
Da, și dacă treceți casa pe copil creditorul tot o poate executa silit, după revocarea actului. Mai bine o vindeți împreună făcând partaj, și să se mute în chirie ca să nu aibă executorul bunuri proprietate de executat silit.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat despre donatie! Vasilica58 Vasilica58 buna ziua,incep prin a va multumi pentru raspunsurile anterioare,si continui cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema; sunt despartita fara divort ... (vezi toată discuția)
Am un apartament impreuna cu sorá mea (50-50%), pot sa vand partea mea pentru ea fara sa fie la notar? alex8129 alex8129 am un apartament impreuná cu sorá mea(50-50%) pot sá vánd partea mea pentru ea fárá sá fie la notar?buletin si toate actele am la mine dar sorá mea nu ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)