avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa copil

Buna ziua. Numele meu este Gabriela. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Sunt divortata din 2008, avem impreuna un copil de 14 ani si o casa, nu am facut partajul, mentionez ca, copilul este spre ingrijire dat lui. El a avut o firma iar acum firma de lizing l a bagat in lichidare .Problema este ca ma presioneaza sa îi trec casa fetei ca sa nu ramana pe drumuri .Pt ca spune el executorul poate sa io execute.Daca eu fac acest lucru in sec nr 2 el va vinde casa si eu nu vreau acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:04, 25 Februarie 2016
Da. Dacă nu aveți bani, vindeți și împărțiți banii.
Dacă rămâneți în situația asta, creditorul va cere el partajul dacă vrea, astfel ca veti obține un partaj pe banii altora, ar fi rentabil și asa.
Va multumesc frumos.
Nu, nu v-am sfatuit asta, v-am sfatuit sa faceti partajul. Cum anume, ce sa solicitati, nu stiu, dar sa va delimitati de problemele lui cu creditorii.
Ulterior, puteti trece pe numele fiicei ce doriti dv., insa clar e ca fara partaj actele raman sub suspiciunea de a fi facute in dauna creditorilor.
Daca faceti actul cum solicita fostul sot , acum, in momentul in care el poate fi oricand executat, creditorul poate ~intoarce~ actul , adica sa il anuleze. Ramaneti cu banii pe acte dati si cu situatia incurcata.
Faceti partajul , daca puteti, platiti-i lui partea si ramaneti cu apartamentul.

Cat priveste cu actele de casa pe numele copilului, - sa stiti ca nu e cea mai buna optiune ca un tanar major de 18-20 de ani sa detina o proprietate, pt ca nu se stie ce poate sa faca din naivitate, din..greseala. In multe situatii ,ce-i obtinut usor, nu e pretuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat despre donatie! Vasilica58 Vasilica58 buna ziua,incep prin a va multumi pentru raspunsurile anterioare,si continui cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema; sunt despartita fara divort ... (vezi toată discuția)
Am un apartament impreuna cu sorá mea (50-50%), pot sa vand partea mea pentru ea fara sa fie la notar? alex8129 alex8129 am un apartament impreuná cu sorá mea(50-50%) pot sá vánd partea mea pentru ea fárá sá fie la notar?buletin si toate actele am la mine dar sorá mea nu ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)