buna ziua,incep prin a va multumi pentru raspunsurile anterioare,si continui cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema;
sunt despartita fara divort iar sotu vine cu propunerea ca cele locuinte pe care le detinem impreuna sa le donam celor 2 copii cu drept de abitatie.Teama mea este daca dupa donatie se poate razgandi si retrage donatia find un tip destul de dificil si care profita de faptu ca are bani si crede ca toate se rezolva cum vrea el ,si faptu ca eu ar trebui sa donez casa fetei, ma cam tem de ginere.exista un fel de donatie prin care sa raman proprietar si sa revina fetei locuinta dupa decesu meu?. Sau dati-mi dv. un sfat cum sa fac ideea lui este ca eu sa nu am nimic pe numele meu ca sa nu vina frati mei cu pretenti.
multumesc!
daca ii donati exclusiv fetei, nu va imparti cu sotul ei, iar daca va pastrati un drept de habitatie, nu va poate da afara si nici nu poate vinde fara acordul dvs.
fratii dvs nu au ce cauta cu pretentii pt ca aveti copii.
sotul nu poate revoca donatia, se revoca de drept daca i se mai naste un copil (daca va fi cazul)
casele oricum vor ajunge la copii, daca divortati si faceti partaj apoi, va costa si acesta (ca sa ramaneti amandoi cu cate o casa) apoi ii va costa si pe ei sa dezbata sucesiuni..
daca donati copiilor, nu mai sunteti proprietari
una peste alta, nu a gandit rau sau egoist sotul.
daca faceti partaj si ii revine o casa, poate face ce doreste cu ea, s-o vanda oricarui strain etc
sotul dvs mai are copii sau ar mai putea avea? sau la ce alti mostenitori va referiti?
daca mai aveti si alti copii, le puteti vinde copiilor de care discutati mai sus. dar in cazul unei vanzari, daca cei 2 copii sunt casatoriti, bunul va deveni comun cu sotii lor
Divort
sionelia
Va rog mult de tot sa ma ajutati.
Ma numesc Margarit Ionelia am 32 de ani si acum trec printr-un divort.
In urma casatoriei ( am fost casatoriti 12 ani ) au ... (vezi toată discuția)