avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale De ce sa platesc (la taxe si impozite), mai intai, ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

De ce sa platesc (la taxe si impozite), mai intai, amenda ?

Buna ziua! Prin art. 165 (2) din Codul fiscal "excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale ." Deci, daca am de platit impozitul la casa ( 100 lei) si o amenda (50 lei) si platesc la casierie 100 lei, inseamna ca am platit amenda de 50 lei si jumatate din impozitul pe casa, cu toate ca am cerut casierei sa platesc impozitul pe casa. In acest caz, cred ca se incalca dreptul la proprietate. Banii mei sunt proprietatea mea (privata). Fiind asa, pot dispune de ei
cum doresc (dreptul de a dispune de proprietate), adica daca vreau sa platesc impozitul pe casa si nu amenda, asta este dreptul meu de optiune, de dispozitie. Mi se pare o incalcare a Constitutiei si a CEDO (cu privire la dreptul la proprietate).
Dvs. ce credeti, statul trebuie sa ne dicteze optiunile si sa ne oblige sa cheltuim banii pe ce vrea el ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:04, 22 Februarie 2016
Dreptul de proprietate nu dispune de prerogative absolute, nelimitate, ci ...limitate (vezi art.44 teza II, din Constitutie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietena mea s-a dus să plătească impozitul pe casă și cei de la taxe și impozite i-au spus că trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)
Este legal sa fii obligat sa platesti amenzile ?? gabi_moc gabi_moc daca nu platesti amenzile si vrei sa platesti asigurarea masinii, este legal sa te oblige intai sa platesti amenzile si apoi asigurarea? (vezi toată discuția)