Bună ziua,
De la ANRP mi se cere, pentru completarea dosarului, o declaratie de notorietate din partea a doi martori ce l-au cunoscut pe bunicul meu, născut in 1876 și decedat in 1941. Numele bunicului apare pe un act de cumpărare a unui teren din anul 1902. Între timp bunicul și-a schimbat numele, nu cunosc motivele, și în toate documentele ulterioare care există la instituțiile publice, inclusiv în actul de deces, apare cu numele schimbat. Este vorba de numele de familie ce în anul 1902 era X Ilie iar ulterior s-a numit Y Ilie. Nu există personae în viață să aibă vârstă peste aprox. 110 ani să-l fi cunoscut și să declare că ambele nume aparțin bunicului, deoarece dacă bunicul ar fi trăiat ar fi avut vârsta de 140 ani. Vă rog spuneți-mi există o soluție legală în acest caz.
Vă mulțumesc.
Buna ziua,
Pot exista persoane in varsta care sa stie acest fapt si care l-au cunoscut personal pe buncul dumneavoastra.
Mergeti cu ele la notar si vor da declaratii sub prestare de juramant, declaratii pe proprie raspundere.
Bună seara domnule avocet și mulțumesc de răspuns.
Am precizat vârsta, peste 110 ani. Eu nu cunosc personae să fie în viață la această vârstă și să-l mai și cunoască pe bunicul.
Mulțumesc de răspuns, Doamnă notar, dar o persoană născută in 1941, anul morții bunicului, azi ar avea 75 ani deci nu-l putea cunoaște. Dacă ar avea 85 ani, ar fi avut 10 ani la moartea bunicului, vărstă prea mica sa-l intereseze antecedente din viața bunicului iar dacă ar fi avut 20 ani atunci și 95 ani azi, prea putin probabil să-l fi interesat aceste aspecte și căte personae în viață de această vârstă sunt in țară dar în orașul unde a trăit bunicul.
Eu nu le-am găsit.
Mostenire
tybi
Salutare tuturor. Avem in familie o stituatie cam ciudata, sper ca cineva sa mai fi intalnit ceva similar.
Fratele(doar de mama) bunicii a decedat la varsta ... (vezi toată discuția)