avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim fiscal in Romania a sucursalei unei persoane ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim fiscal in Romania a sucursalei unei persoane juridice in alt stat UE

Sucursala înregistrată în România cu Certificat de înmatriculare la ORC, cu cod fiscal cu RO, entitate înregistrată în ROI cu cod fiscal din Romania, fiind subunitate fără statut propriu a unei persoane juridice din alt stat membru UE care este și ea înregistrată în VIES în statul lui de reședință
achiziționează bunuri mobile (materiale) și servicii (aduce forță de muncă din statul lui de reședință pentru efectuare de construcții la imobil de pe teritoriul României).
Contractul de execuție al cărei beneficiar este persoană fizică din România (deci, neînregistrată ca plătitor de TVA) este semnat de persoana juridică din alt stat membru UE, cea care a înființat sucursala în România, cea care deține controlul total asupra patrimoniului precum și activității sucursalei. Lucrarea de construcție este realizată în totalitate prin sucursala respectivă, factura pentru lucrări de construcții prestate se întocmește de sucursala, valoarea contractului este încasată prin contul bancar deschis în Româia de către sucursala.

Întrebările:
1. Care este regimul fiscal sub aspectul TVA a tranzacțiilor de bunuri și servicii între societateă mamă și sucursala?
2. Se consideră livrare intracomunitară transferul materialelor între societatea mamă și sucursala?
3. Serviciile societății mamă către sucursala se facturează sau se decontează cu Notă de debitare?
4. Se pot aplica reglementările UE în materie?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
vinczemari, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)