avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rea credinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rea credinta

in cazul in care parintele, obligat la plata unei sume cu titlu de pensie de intretinere minor, nu plateste timp de 2 luni consecutive pensia, iar ulterior se dovedeste ca nu a avut venituri se mai intruneste elementul de rea credinta in cazul abandonului de familie?
in cazul in care un parinte nu mai obtine venituri nu e de datoria lui sa solicite instantei micsorarea pensiei de intretinerea pe care e obligat sa o plateasca si stabilirea acesteia functie de salariul minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:24, 4 August 2009
Plata pensiei de intretinere este o obligatie fireasca a parintelui caruia nu i s-a incredintat spre crestere si educare minorul, minorii. Este un drept al copilului si trebuie respectat! Neplata timp de 2 luni a pensiei de intretinere se considerara a fi abandon de familie si este sanctionat de legea penala. Parintele debitor trebuie sa depuna toate diligentele pentru asi onora obligatiile fata de minor prin plata pensiei de intretinere stabilita de instanta de judecata.
se poate solicita micsorarea pensiei de intretinere, in instanta .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara -somer Anacrsitina Anacrsitina Daca tatal ramane fara serviciu si este divortat din ce i se retine pensia alimentara in cazul in care are ajutor de somaj si cat i se retine ,sau nu are ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)