avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara -somer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara -somer

Daca tatal ramane fara serviciu si este divortat din ce i se retine pensia alimentara in cazul in care are ajutor de somaj si cat i se retine ,sau nu are ajutor de somaj.
Poate politia sa vina la usa lui si sa-l someze "de ce nu a platit pensia alimentara",care sunt repecursiunile ? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:56, 16 Martie 2011
daca ramane fara munca, tatal poate depune cerere de micsorare a pensiei cf veniturilor sale, din somaj. chiar daca ramane fara venituri e obligat sa trimita pensie raportat la venitul minim pe economie. daca nu plateste si nu poate fi acuzat de rea credinta, nu i se intampla nimic pe latura penala
puteti executa silit pensia restanta, daca are bunuri
Parintele ce este obligat la plata pensiei de intretinere si care se afla in nevoie poate solicita instantei suspendarea obligatiei dovedind starea...pana la urma cand se judeca o actiune de stabilire a pensiei d eintretinere se tine cont si de situatia celui obligat la intretinere.
Daca tatal are venituri, si anume venitul din somaj, atunci va fi obligat sa plateasca pana la 25% din venitul sau. 25% este limita, instanta poate sa stabileasca si10 %.
Daca tatal nu are venituri insa este sanatos, are proprietate persoanala, este apt a munci, atunci el va fi obligat la plata pensiei de intretinere stabilita la un procent din salariul minim pe economie.

Incredintarea minorului unuia dintre parinti nu il exclude pe celalalt de la a-si respecta obligatiile fata de cresterea copilului. Nerespectarea obligatiilor, ce ii incumba parintelui dator la intretinere, atrage infractiunea de abandon de familie, pe latura penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara in cazul somajului maimyc maimyc Fratelui meu i se opreste de catre angajator bani pentru pensia alimentara a fetitei sale. Acum insa, a primit decizia de restructurare a postului sau; in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Citesc in ziare despre oameni care n-au ce pune pe masa condamnati la inchisoare pentru neplata pensiei alimentare. Din cate inteleg, abandonul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? elena l elena l ce pot face ca sa primesc pensie alimentara desi am implinit 18 ani?trebuie spus ca pana acum nu am primit pensie alimentara.............???? (vezi toată discuția)