Va rog sa imi spuneti, daca stie cineva, o amenda primita pentru neplata unei treceri a podului de la Cernavoda se poate plati la jumatate in termen de 48 de ore de la ridicarea recomandatei de la posta?
Daca este o amenda, trebuia sa ti se comunice in plic procesul verbal de sanctionare contraventionala.In procesul verbal exista o rubrica unde se aduce la cunostinta contravenientului in ce conditii poate plati jumatate din minimul amenzii.Din cate stiu, PVCC-urile CNADNR, contin aceasta informatie.
Nu am intrat inca in posesia procesului verbal, trebuie sa merg si sa il ridic de la posta si nu mai locuiesc la adresa. Daca am aceasta "reducere" pot merge si sa il iau. Daca nu astept sa imi vina anul viitor la impozit.
Am mai gasit si aceasta:
oug195
Art.109. -
(5) Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.
Intrebare ar fi: in acest articol sunt prevazute toate procesele verbale de contraventie, chiar si cele emise de CNADNR?
OG nr.2/2001, reglementeaza regimul juridic al contraventiilor. Acolo poti sa vezi ce te intereseaza referitor la plata a 1/2 din minimul amenzii aplicate.
Amenda rutiera
Mihaela.31
Ieri, 2.noiembrie, ora 17 am primit o amenda pt viteza(prima) si nu stiu daca pot plati si luni la jumatate, 48 ore fiind sambata la ora 17. As vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)