avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii la disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii la disponibilizare

Buna ziua
Un angajat este disponibilizat prin concediere colectiva si in decizia de concediere (neatacata in termenul de 45 de zile) este prevazut ca acesta trebuie sa primeasca 6 salarii.
Intrebare:Daca angajatul a primit doar 3 salarii de la angajator, acesta mai poate formula actiune in instanta daca nu a atacat in termen decizia de concediere?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 20:46, 5 Martie 2016
da, dreptul de a cere plata se prescrie in termenul general de 3 ani.
Daca salariile compensatorii se acorda in baza c.c.m., termenul de prescriptie este cel mentionat la art.268 alin.1 lit. c C.mun.

Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
....
Multumesc ptr. raspuns. Dar de fiecare data cand am invocat aceasta exceptie in instanta mi-a fost respinsa cu motivarea ca in situatia in care contractul colectiv de munca cuprinde dispozitii referitoare la salarizare, termenul de prescriptie in care se pot solicita aceste drepturi de catre angajat nu poate fi decat cel de 3 ani......
Unele instante accepta termenul de 6 luni.
Multumesc ptr. precizare . Nu stiu ce sa spun....pana la urma depinde de convingerile instantei care judeca speta.

Alte discuții în legătură

Acordarea ajutorului de concediere in conformitate cu ccm mironela mironela Am lucrat la o companie cu capital de stat timp de 32 ani. In 25 06.2013 am primit decizie de concediere cu preavizul inclus de 15 zile. In data de 16.07.2013 ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie al salariilor compensatorii daco16 daco16 [i]Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă] [i](1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:[/i] c) în termen ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)