avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

buna ziua

detin permis auto din luna noiembrie anul trecut. cam de o luna, merg singura cu masina cu semnele inscriptionate . ieri in timp ce mergeam pe un bulevard, iesind de pe o strada in bulevard si traversand , am dat prioritate masinilor care veneau din stinga, m+am strecurat inainte usor si am asteptat dand prioritate masinilor din dreapta, unora care intrau pe aceiasi strada de pe care am iesit eu si celelate care mergeau inainte. in mijlocul bulevardului inaintand foarte incet la un moment dat un individ cu alta masina mi+a spus ca l+am lovit si sa trag pe dreapta. am tras pe dreapta , mi+a facut piza la masina apoi mi'+a cerut permisul asigurarea buletinul sa le faca poza si mi+a spus sa vin a doua zi sa facem intelegere amiabila. nu era politist, nu a constatat nici un politist, era doar cu altcineva in masina si atat. masina nu pare nici macar zgariata ci luat praful de la ea.intrebarea mea este: era normal sa ii dau acele acte( fiind incepatoare m+am speriat si am dat acele acte), este normal sa nu fi avut si eu martori. ce ar trebui sa fac sa merg la asigurari? mentionez ca el a spus ac lucreaza la asigurari si m+a chemat unde are el asigurarile.

Vă multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cfrserth , utilizator 12:40, 24 Februarie 2016
Nu înteleg, dvs. nu v-ati dat seama că ati lovit o alta masină?
Nu trebuie sa dati actele nimanui. Trebuie sa anuntati asigurarea dvs, si sa le povestiti exact (ca v-a intimidat sa ii aratati actele, ca a facut poze) . Dar el v-a dat actele lui, actele masinii ? Dvs ati facut o poza la masina lui , unde zice ca ati lovit-o ? Aveti nr masinii ?
Daca masina dvs nu are nicio urma , nu vad cum ati fi putut lovi alta masina, doar daca n-aveti cumva vreo furgoneta cu bara de protectie in fata...
La prima vedere, pare o inselaciune, v-a vazut femeie singura, incepatoare...
Nu va intalniti cu respectivul , ca cine stie ce escroc e, va mai si agreseaza ...

De asta eu cred ca este victima unei inselaciuni...
Doamna spune ca masina nu are urme de lovire.
Daca s-a sters doar praful este normal sa nu fi simtit atingerea dintre masini.
Din ce parte venea masina respectiva, din fata, din spate, unde s-a produs contactul?
Sa nu fie vreun smecher care a vazut ca sunteti incepatoare si sa profite de acest lucru.
I-ati retinut datele de contact si nr masinii? Ati facut schimb de nr telefoane?
Daca nu va contacteaza astazi ptr a va intalni si a intocmi constatarea amiabila ii spuneti ca veti merge la politie sa declarati accidentul chiar si cu riscul de a ramane fara permis ptr 30 de zile ptr nedeclararea accidentului in 24 ore de la producere si urmariti ce reactie are. Daca va cere bani si spune sa nu mergeti la politie il informati ca nu mai are rost incheierea constatarii amiabile deoarece a expirat perioada de intocmire.
Exista destui indivizi care profita de astfel de situatii.
Daca s-a sters doar praful, inseamna ca nu e nicio lovire !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa completarea constatarii amiabile akasue akasue Salut tuturor =D> , foarte interesant forumul, felicitari. Sunt nou pe aici - este primul meu subiect. Incerc sa explic cat mai bine subiectul : Eu, ... (vezi toată discuția)
Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis Raicu_Ioan Raicu_Ioan Buna dimineata! Acum cateva zile am avut un accident in spatele blocului meu. Aproape de unde eram parcat e o intersectie nedirijata. Pe coltul strazii in ... (vezi toată discuția)