avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

superficie

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati , am o casa cumparata pe legea 112, am un Contract de Inchiriere pe curte (curtea este la comun cu o familie) cu icral Titan ,si doresc sa fac extindere la casa prin superficie (sa transform o parte din contractul de inchiriere in superficie). unde trebui sa ma adresez, ce documente imi trebui ,cam cat dureaza cu aproximatie si daca este mai costisitor decat concesiunea. Multumesc anticipat ,astept cu interes un raspuns
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
costache-d, utilizator
Cel mai recent răspuns: costache-d , utilizator 15:00, 23 Februarie 2016
De adresat trebuie sa va adresati primariei care este proprietarul terenului.Superficia este reglementata de art.693-702 NCC.Dreptul de superfice se dobandeste in temeiul unui act juridic precum si prin uzucapiune sau prin alt mod prevazut de lege.Dreptul de superficie trebuie inscris in cartea funciara.In situatia in care s-a construit pe terenul altuia ,superficia se poata inscrie pe baza renuntarii proprietarului la dreptul de a invoca accesiunea,in faovarea constructorului.[Art.693 NCC.]Dreptul de superficie se poate constitui pe o perioada de cel mult 99 ani,cu posibilitatea reinnoirii la implinirea termenului.[Art.694 NCPC.]Opinia mea este ca,actul juridic sa fie incheiat la notariat,despre costuri discutati cu primaria si notar.
Deci trebui sa merg la primarie de sector sau la cpitala (contractu e cu icral Titan) si ce documente imi trebui ( CERTIFICAT DE URBANISM CEVA) sau ma prezint cu contractu de inchiriere si actul case si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat autentificat sau superficie? BratuIon BratuIon Detin un teren intravilan pe care vreau sa amplasez un SKID GPL,M-am prezentat la Primaria de domiciliu pentru a solicita un certificat de urbanism cu toate ... (vezi toată discuția)
Daramare garaje VERONICA56 VERONICA56 Locuiesc intr-un oras unde din ordinul primariei se darama garajele construite pe teren inchiriat de la primarie. Garajul meu a fost construit cu autorizatie ... (vezi toată discuția)