Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care conducta de gaze naturale care ma alimenteaza pe mine mai deserveste si un alt vecin. Aceasta trece pe fatada casei mele si ma incurca destul de rau in reabilitarea fatadei. Mentionez ca nu are acordul meu scris pentru trecerea tevii.
L-am rugat verbal sa mute teava de foarte multe ori dar fara rezultate.
Pana acum 10 ani avea iesirea prin curtea mea, dar intre timp si-a cumparat alta proprietate langa el si a redobandit o noua cale de acces la drumul public, rezultand pierderea dreptului de servitute (trecere) prin curtea mea.
Cum pot scapa de conducta de pe casa mea?
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, firma de distributie gaze si solicitati mutarea conductei de gaze, invocand reabilitarea fatadei, lipsa acordului dvs., existenta pericolului de explozie si/ sau incendiu pentru proprietatea dvs., etc.
Mutarea tevii se poate face numai in baza unui proiect de executie intocmit de un proiectant autorizat si cu avizul firmei de distributie gaz metan pe proiect.
Mutarea efectiva a conductei se face de catre firma de distributie gaz sau de catre o firma autorizata, agreata de catre firma de distributie gaz.