avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... VINZARE TEREN CONCESIONAT
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

VINZARE TEREN CONCESIONAT

salut, dragi colegi.
chiar daca e vacanta, hai, totusi, sa ne delectam cu o mica problema de drept.
se da un teren concesionat.
la un moment dat, consiliul local face licitatie pt vinzarea terenului.
posesorul terenului afla de licitatie dupa facerea ei.
intrebare: ce cale de atac are posesorul terenului impotriva actului de vinzare a terenului catre alta persoana?
care e temeiul de drept? legea contenciosului, oug privind acizitiile, codul civil ...
astept pareri ...
vacanta usoara :)
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 09:53, 5 August 2009
Ce scrie in contractul de concesionare? Primaria are obligatia sa il anunte in cazul in care pune in vanzare terenul? Concesionarul are drept de preemtiune la cumparare stipulat in contractul de concesionare?B-)
Contractul de concesiune a fost notat in cartea funciara ?
da, scrie in contract despre dreptul de preemtiune.
nu stiu daca a fost notat in CF.
eu insa pun in discutie doar temeiul de drept al "contestatiei" (sau cum s-ar numi) impotriva actului de adjudecare. cu alte cuvinte, ce natura are litigiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Atribuire directa sau obligatoriu licitatie teren? gillu gillu Buna seara. O societate are in concesiune terenuri domeniul public, piete. Este legal ca societatea sa atribuie direct unui comerciant un teren de 10 mp de ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)