avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea ajutorului de somaj daca este o perioada mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea ajutorului de somaj daca este o perioada mai mica de 12 luni

Este posibila acordarea ajutorului de somaj daca nu am un an intreg la ultimul loc de munca? Pot sa obtin cele 12 luni printr-o cerere de concediu fara plata si apoi angajatorul sa ma bage in somaj?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:39, 5 August 2009
In cazul in care nu pot beneficia de acordarea ajutorului de somaj , odata cu cererea de demisie pot cere si compensatia baneasca a CO neefectuat daca nu am 12 luni in firma respectiva?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni. Nu trebuie neaparat la acelasi angajator si nu neaparat consecutive.
2. Concediul fara plata nu se considera perioada lucrata.
3. Compensarea CO neefectuat la data lichidarii se plateste indiferent de timpul cat salariatul a lucrat in unitatea respectiva si indiferent de modul in care a incetat contractul individual de munca.
Multumesc pt. raspuns.
Daca va dati demisia, nu beneficiati de nici un somaj. Veti fi somer fara indemnizatie, adica in cautarea unui loc de munca :)).
Trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
Daca ati lucrat numai la acest angajator si nu aveti 12 luni, cred ca se poate cu bunavointa lui, ca in ultima luna, respectiv a 12-a, sa figurati in co care era ramas de efectuat si dupa concediu, sa va inceteze contractul, din motive neimputabile salariatului, pentru a beneficia de indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Nu mai inteleg nimic ....

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Somaj Aura-Lucretia Aura-Lucretia Buna ziua! Am si eu o intrebare si va multumesc antcipat pentru raspunsuri.. In ultimele 18 luni am lucrat in doua locuri , 3 luni respectiv 8 luni , ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)