avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... SESIZARE PRIMARIE NEREZOLVATA DE 2 ANI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

SESIZARE PRIMARIE NEREZOLVATA DE 2 ANI

Buna ziua.
Pamanatul din fata casei mele s-a surpat datorita ploilor si trecerea masinilor cu mare tonaj.Prima Sesizare am facut-o impreuna cu ceilalti locatari,(afectati si ei in 2014)Au venit cei de la Primarie care se ocupa cu "drumurile"si verbal au zis ca fac un zid de sprijin.ar in scris mi-au raspuns ca nu sunt fonduri si sa mai astept sa primeasca.Ulterior am inregistrat la primarie nenumarate Sesizari,dar nu sunt fonduri si sa vada ce cuprinde bugetul.Tot asa ma duc cu zaharelul de 2 ani.
La cine sa ma adresez ,mai sus ?Vreau sa se stie ca PRIMARUL papa banii,nu sunt fonduri pt.cetateni!!!!Vreau sa reclam Primaria!Sfaturi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Luci321 , utilizator 19:52, 4 Martie 2016
Prefectura ar fi urmatoarea institutie la care sa apelati.
Multumesc frumos!Daca nici Prefectura nu rezolva?(Primaria cu Prefectura au aceiasi adresa,sunt mana in mana)La cine sa apelez,mai sus?

Încercați să scrieți o petiție prefectului sau înscrieți-vă în audiență ca să discutați în persoană. Chiar dacă prefectul nu e ierarhic superior primăriei, el poate verifica primăria. Iar legat de mașinile de mare tonaj, cereți prefectului să se facă și verificări cu privire la depășirea greutății autovehiculelor care trec pe drumul dumneavoastră, dar și a eventualelor orare (noaptea reglementările sunt mai stricte); el va redirecționa cererea către o instituție care are cântare în dotare și abilități de sancționare, dar și spre instituția care are în administrare drumul (poate nu e primăria).

Legat de modul în care sunt cheltuiți banii la primărie, puteți face o cerere de informații de interes public pentru a solicita sursele financiare, bugetul şi bilantul contabil și programele şi strategiile proprii (Legea 544/2001, art. 5, alin. (1), lit. (e) și (f)). Primăria are obligația să vă răspundă în 10 zile. Odată ce primiți documentele, discutați cu vecinii pe ce dă banii primăria și participați apoi la ședinele Consiliului Local care sunt publice (Legea 52/2003 art. 2, lit. (c), pct. (1)).

Poate, așa, o să se schimbe puțin lucrurile.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizari primariei din 2014pana in 2016,nerezolvat Noele Noele Buna ziua. Pamanatul din fata casei mele s-a surpat datorita ploilor si trecerea masinilor cu mare tonaj.Prima Sesizare am facut-o impreuna cu ceilalti ... (vezi toată discuția)
Protejare de distrugere drum privat imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)