avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... penalizare pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

penalizare pensie anticipata partiala

daca iesi in pensie partial anticipata penalizarea este de 0.75% pe luna, ajungand in 5 ani la 45 %. cu aceasta penalizare se merge 5 ani sau se recalculeaza macar o data pe an , reducandu se penalizarea?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:49, 24 Februarie 2016
1. Diminuarea se mentine pana veti trece la pensia pentru limita de varsta.

2. Atunci se va emite o noua decizie de pensionare pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
Penalizarea ramane aceeasi pana la implinirea varstei standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea pentru pensie anticipata partiala ar trebui sa fie in descrestere lunara? erdeisusana erdeisusana Sunt pensionata din iule 2011 anticipat la 55 ani si 4 luni inainte cu 60 luni.In iulie 2016 trebuie sa trec la pensie de batranete.Am fost penalizata cu 45 % ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ceafalau ceafalau Buna ziua. In noiembrie 2013 am iesit la pensie partial anticipata fiind penalizata cu 45% pentru cei 5 ani de pensionare inainte de varsta standard. Va rog ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)