avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diminuarea pentru pensie anticipata partiala ar trebui ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diminuarea pentru pensie anticipata partiala ar trebui sa fie in descrestere lunara?

Sunt pensionata din iule 2011 anticipat la 55 ani si 4 luni inainte cu 60 luni.In iulie 2016 trebuie sa trec la pensie de batranete.Am fost penalizata cu 45 % pe toata perioada. INTREBARE : As vrea sa stiu daca o sa mi se recalculeze penalizarea intrucat nu a fost progresiva.Ea a fost liniara,luna de luna si consider ca mi sau luat mai multi bani si nu e corect. . Totodata as vrea sa stiu daca mai primesc o noua decizie cu punctul de pensie acum la trecerea la pensie de batranete.
M
ultumesc Sa inteleg ca penalizarea este lunara de 45% din prima luna pana in ultima luna .Nu se mai recalculeaza nimic pentru aceasta perioada.

Mutumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
erdeisusana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:56, 9 Iunie 2016
Penalizarea ramane aceiasi ca si procent pana la implinirea varstei standard de pensionare.
La momentul trecerii la limita de varsta se va emite o alta decizie prin care se va elimina penalizarea si va intra in calcul stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) daca ati avut.
Multumesc Sa inteleg ca penalizarea este lunara de 45% din prima luna pana in ultima luna .Nu se mai recalculeaza nimic pentru aceasta perioada.

Mutumesc.
Pensia anticipata partiala nu se recalculeaza in fiecare luna, ea ramane aceeasi pana la indeplinirea conditiilor pentru pensia pentru limita de varsta cand se elimina diminuarea si se emite o noua decizie de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pensie anticipata partiala colega3 colega3 daca iesi in pensie partial anticipata penalizarea este de 0.75% pe luna, ajungand in 5 ani la 45 %. cu aceasta penalizare se merge 5 ani sau se recalculeaza ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata necul necul Buna ziua, as dori sa stiu cat dureaza sau mai bine zis daca procentajul de penalizare se reduce odata cu consumarea, micsorarea lunilor de penalizare aplicat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)