Sunt pensionata din iule 2011 anticipat la 55 ani si 4 luni inainte cu 60 luni.In iulie 2016 trebuie sa trec la pensie de batranete.Am fost penalizata cu 45 % pe toata perioada. INTREBARE : As vrea sa stiu daca o sa mi se recalculeze penalizarea intrucat nu a fost progresiva.Ea a fost liniara,luna de luna si consider ca mi sau luat mai multi bani si nu e corect. . Totodata as vrea sa stiu daca mai primesc o noua decizie cu punctul de pensie acum la trecerea la pensie de batranete.
M
ultumesc Sa inteleg ca penalizarea este lunara de 45% din prima luna pana in ultima luna .Nu se mai recalculeaza nimic pentru aceasta perioada.
Penalizarea ramane aceiasi ca si procent pana la implinirea varstei standard de pensionare.
La momentul trecerii la limita de varsta se va emite o alta decizie prin care se va elimina penalizarea si va intra in calcul stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) daca ati avut.
Pensia anticipata partiala nu se recalculeaza in fiecare luna, ea ramane aceeasi pana la indeplinirea conditiilor pentru pensia pentru limita de varsta cand se elimina diminuarea si se emite o noua decizie de pensie.
Pensia anticipata
necul
Buna ziua, as dori sa stiu cat dureaza sau mai bine zis daca procentajul de penalizare se reduce odata cu consumarea, micsorarea lunilor de penalizare aplicat ... (vezi toată discuția)