avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata

Buna ziua, as dori sa stiu cat dureaza sau mai bine zis daca procentajul de penalizare se reduce odata cu consumarea, micsorarea lunilor de penalizare aplicat in cazul pensiei anticipate. Am iesit la pensie cu 45% penalizare pentru cele 60 de luni anticipate. Daca au mai ramas doar 40 de luni de penalizare, nu ar trebui sa primesc pensia mai mare? este legal sa am acelasi procent de penalizare?, multumesc!
Cel mai recent răspuns: necul , utilizator 21:05, 2 Ianuarie 2014
In cazul pensiei anticipate partiale cuantumul pensiei ramane acelasi pana la data trecerii la pensia pentru limita de varsta cand se recalculeaza pensia prin eliminarea diminuarii (se va emite o alta decizie).
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ceafalau ceafalau Buna ziua. In noiembrie 2013 am iesit la pensie partial anticipata fiind penalizata cu 45% pentru cei 5 ani de pensionare inainte de varsta standard. Va rog ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pentru pensie anticipata partiala ar trebui sa fie in descrestere lunara? erdeisusana erdeisusana Sunt pensionata din iule 2011 anticipat la 55 ani si 4 luni inainte cu 60 luni.In iulie 2016 trebuie sa trec la pensie de batranete.Am fost penalizata cu 45 % ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare anticipata ion_galeata ion_galeata Data nastere 14.03.1955;Data angajare;15.10.1980,am lucrat 18 ani si 3 luni in conditii de grupa II ,un program de cel putin 10ore/zi.Cand ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)