avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

buna ziua! am si eu o intrebare: sunt casatorita cu un barbat din brasov , eu sunt din moinesti jud bacau acum el vrea sa divorteze , noi ne-am casatorit la mine in oras , el zice ca baga divortul in brasov ca sa am eu de umblat pe drumuri , daca el poate baga divortul la brasov eu as putea sa il mut aici la mine , pentru mine ar fi greu drumul deoarece am un copil de 2 ani jum , el are actele originale si nu le da
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:10, 24 Februarie 2016
Buna ziua,
Instanta competenta pentru asemenea litigii este Judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Art. 914 Cod Procedura Civila.
Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
In aceste conditii vedeti care este instanta competenta. Daca este Brasov atunci nu aveti ce face. Dar, ca sa scutiti timp si bani si nervi, va sfatuiesc ca la primul termen sa solicitati sa se desfaca casnicia prin acord. Totul se termina intr-un termen.
Da, nu va da in judecata unde vrea el ci acolo unde trebuie conform legii.
Analizati sub aspect procedural cele de mai sus pentru a vedea unde sa va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutați cu următoarea situație. mama ... Madalkna Madalkna Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea situație. Mama mea vrea sa divorțeze de actualul soț cu care este căsătorită de 6 ani. El nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)