avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in alta localitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in alta localitate

Buna,

Am si eu o intrebare legata de casatoria in alta localitate (Bucuresti, Sector1) in contextul in care nu este localitatea de domiciliu a sotilor.

Conform prev. art. 279 din Codul Civil, acest lucru ar fi posibil cu aprobarea primarului, dar ma intereseaza sa stiu daca este o practica intalnita.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: 2525 , utilizator 08:52, 26 Februarie 2016
Nu prea.
Poate stiti pe cineva care sa va ajute cu o viza de resedinta in sect. 1 pentru unul dintre dvs.
Teoretic nu ar fi necesara viza de resedinta dar se practica. Vorbiti cu un cunoscut sa va faca viza doar pentru 1 luna, asta nu cred ca l-ar deranja iar pe dvs. v-ar ajuta in sensul de a nu mai solicita acea aprobare la primar care ar trebui sa fie insotita de acte doveditoare conform carora sa va puteti casatori la sc.1.
Multumesc mult. Ca acte doveditoare, as putea prezenta contractul de inchiriere si contractul de munca in conditiile in care momentan chiar locuiesc in sectorul 1, dar nu am solicitat o viza de flotant. O sa incerc asa, iar daca nu reusesc, o sa obtin viza mai intai.
Daca atasati contractul de inchiriere + contractul de munca va pot lua la rost ca nu v-ati inregistrat sederea la acea adresa :) Legal sunteti obligat sa va faceti viza de resedinta ca daca locuiti mai mult de 15 zile/luna in alta parte decat la adresa de domiciliu.

Contractul de inchiriere este inregistrat la ANAF? Daca da, puteti merge fara proprietar la Evidenta. Pe langa contractul in original si copie va mai trebuie doar o taxa de 5 lei care o platiti fie la Impozite si taxe, fie la ghiseu - nu stiu cum sunt organizati.
Multumesc mult. Aveti dreptate. Am sa solicit viza de resedinta mai intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Chirias cu contract de inchiriere fara stampila anaf zadirion zadirion Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar ... (vezi toată discuția)
Respingere solicitare prima de relocare excelenta32 excelenta32 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Mi-am gasit de munca in Brasov, la mai bine de 400 de km de localitatea in care am ... (vezi toată discuția)