Am cumparat un apartament in 1999,cu bani cash,dar este sub forma de donatie in contractul de donatie.Va citez din act:
1. ,,In vederea taxarii subsemnatele particontractante evaluam valoarea donatiei la suma de 22.000 000 lei,adica douazecisidouamilioanelei.
2.Subsemnatii donatori,declaram ca imobilul donat,este liber de orice sarcini,nu a fost trecut in proprietatea de stat in bazavreunui act normativ,nici scos din circuitul civil,ramanand in stapanirea noastra fapticain mod continuu si legal si ca atare garantam pe donatara,impotriva oricarei evictiuni totale sau partiale imobilul,formand bunul nostru comundobandit prin cumparare in anul 1995,,.Intrebarea mea este daca in eventualitatea existentei unor mostenitori,acestia au un vreun drept,sau sa am probleme cu situatia in speta.
Multumesc anticipat pt.raspuns si daca se poate raspunde cu ceva legi care m-ar proteja.
Pai nu ati cumparat !!! Vi s-a donat. Acea suma este trecuta numai pentru calculul taxelor.
Dvs sunteti donator terta persoana sau sunteti unul din mostenitori?
Donatiile sunt supuse reductiunii la decesul donatorilor. Exista potentiali mostenitori? cine sunt acestia? Doar rezervatarii pot cere reductiunea donatiilor. Mostenitori rezervatari sunt sotul, parintii si copii donatorului.
In alta ordine de idei, daca vreti sa luati un credit si sa garantati cu bunul donat foarte multe Banci sunt reticente la donatii tocmai pentru ceea ce v-am spus.
nu sunt mostenitor,ci am cumparat apartamentul in 1999,s-au schimbat legile de atunci?Am inteles ca e posibil ca au drepturi,iar eu ce asputea face,sa vorbesc cu mostenitorul sa-l fac sa inteleaga,sa merg la notar din nou,sa ma dea in judecata pt.a-si primi drepturile?
Donatie
Mihai488
Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)