avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil prin programul prima casa ,in care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil prin programul prima casa ,in care vanzatorul ...

Cumparare imobil prin programul prima casa ,in care vanzatorul a primit bunul prin donatie ( nu exista clauze/sarcini in act) , iar donatarul este inca in viata.
Intrebarea mea este urmatoarea , pot avea probleme in viitor , tinand cont ca este luat prin banca ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:32, 21 Aprilie 2021
In mod neintemeiat, unele banci au reticente in a primi in garantie imobile dobandite prin donatie.
Mergeti si intrebati la mai multe banci si vedeti ce raspunsuri primiti.
In ceea ce priveste dreptul dvs de proprietate nu veti avea probleme. Singurele probleme pot aparea la acordarea creditului, din nou, in mod nejustificat, pentru ca in cazul in care, ipotetic, alti mostenitori rezervatari ar cere reductiunea donatiei la data decesului donatorului, dvs nu ati fi afectat in nici un fel, raportul juridic existand intre acestia (mostenitori rezervatari) si donatar (vanzatorul dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie StefanelaCini StefanelaCini Am cumparat un apartament in 1999,cu bani cash,dar este sub forma de donatie in contractul de donatie.Va citez din act: 1. ,,In vederea taxarii subsemnatele ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie - e posibila? modalitati antonie-ana-maria antonie-ana-maria Buna ziua.As dori sa stiu daca acum 16 ani sa facut o donatie al unui apartament,apartament obtinut printr-o mostenire.Cei 2 mostenitori au donat apartamentul ... (vezi toată discuția)
Din coproprietar in proprietar 100% MugurAlex81 MugurAlex81 Buna ziua. Eu si mama mea suntem coproprietari pe un apartament. Mama mea doreste ca eu sa devin proprietar pe intreg apartamentul. Spuneti-mi va rog care este ... (vezi toată discuția)