avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema contract de munca angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema contract de munca angajat

Buna ziua,

Am angajat o persoana cu contract de munca determinat (2 luni), au trecut cele 2 luni si i-am prelungit contractul cu inca 2 luni dar nu am apucat sa ii inmanez contracul sa il semneze pentru ca a intrat in concediu medical 1 luna, a revenit dupa 1 luna la munca si nu i-am dat contractul la semnat. A muncit 1 luna fara contractul semnat si acum vreau sa renunt la persoana respectiva si nu vrea sa semneze contractul.

Mentionez ca e inregistrata.

Ce e de facut?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 27 Februarie 2016
De ce nu vrea sa semneze prelungirea duratei c.i.m.?
Salut

Mai are 7 zile de munca din perioada inscrisa in actul aditional nesemnat si insista pe faptul ca nefiind semnat, actul aditional nu este legal.

Ce institutie poate fi sesizata de catre angajat si ce sanctiuni exista (daca exista)? Cat de grava este situatia?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
AlinAndrei, utilizator
Salariatul poate sesiza ITM-ul si in urma controlului se poate constata munca la negru.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
(3) Contraventiilor prevazute la alin. (1) li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.

Multumesc pentru raspuns.

Primesc amenda in cazul in care sesizeaza ITM-ul chiar daca e inregistrata si toate taxele sunt platite la zi?
Prelungirea duratei c.i.m.este transmisa in REVISAL?

Alte discuții în legătură

Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata alina0009 alina0009 Buna ziua, In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim nesemnat adionitaa adionitaa Buna ziua, Avand in vedere ca am avut un CIM pe perioada determinata , iar dupa expirarea acestuia, nu am mai semnat niciun act aditional de prelungire, dar ... (vezi toată discuția)
Cim neinregistrat in revisal 1314 1314 Buna ziua, Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care ... (vezi toată discuția)