Am angajat o persoana cu contract de munca determinat (2 luni), au trecut cele 2 luni si i-am prelungit contractul cu inca 2 luni dar nu am apucat sa ii inmanez contracul sa il semneze pentru ca a intrat in concediu medical 1 luna, a revenit dupa 1 luna la munca si nu i-am dat contractul la semnat. A muncit 1 luna fara contractul semnat si acum vreau sa renunt la persoana respectiva si nu vrea sa semneze contractul.
Salariatul poate sesiza ITM-ul si in urma controlului se poate constata munca la negru.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
(3) Contraventiilor prevazute la alin. (1) li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.