avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii prelungire contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 luni, deci pana la sfarsitul lunii iulie. In luna iulie mi-au propus sa raman pentru inca 2 luni deci pana la sfarsitul lunii septembrie. Insa pentru aceste 2 luni nu am mai semnat nimic.

E posibil sa imi prelungeasca legal perioada contractului de munca fara ca eu sa semnez sau sa primesc o copie a actului aditional?

Va multumesc anticipat,
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 14 Septembrie 2012
Legal nu are cum sa se prelungeasca durata c.i.m. daca dvs nu ati semnat un act aditional la c.i.m. in acest sens ... puteti solicita angajatorului in scris, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, eliberarea unui exemplar de pe acest act aditional .. in caz de refuz, puteti sesiza ITM-UL.
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Puteti sa ma sfatuiti cum as putea sa verific daca au fost platite cotizatiile la Casa de pensi sau la Casa de asigurari de sanatate pentru luna august? sau daca nu am contract nu aveau nici cum sa le plateasca?
La Casa de Pensii puteti solicita eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare unde apar perioadele lucrate la acest angajator ...

Daca nu ati mai avut contract, inseamna ca ati muncit la negru, iar contributiile nu aveau de ce sa fie platite ...
Va multumesc, mi-ati fost de mare ajutor! Numai bine!
Va deranjez cu inca o intrebare. Din punct de vedere legal ce pot sa fac in aceasta situatie? Pot sa ii dau in judecata pt faptul ca lucrez la negru si ei nici macar nu s-au obosit sa ma anunte?

Alte discuții în legătură

Am fost concediat pe baza unui act adițional la contractul de muncă nesemnat de mine. cum pot obține anularea deciziei de concediere? Diana Elena Fontu Diana Elena Fontu Bună ziua! Am lucrat 3 luni cu cim semnat. Apoi, nu am mai semnat nimic dar am continuat să lucrez o lună. La HR, au înregistrat la Revisal un act ... (vezi toată discuția)
Incetare cim MustateaIoana MustateaIoana Un contract de munca inregistrat in revisal dar nesemnat de titular (in urma unor discutii in contradictoriu),se poate desface conform art. 55/c coroborat cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal kely1988 kely1988 Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea la revisal. Nu am cunostiinte in domeniu dar, din care am inteles, inregistrarea se face cu maxim o zi inainte ... (vezi toată discuția)