avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare revisal

Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea la revisal. Nu am cunostiinte in domeniu dar, din care am inteles, inregistrarea se face cu maxim o zi inainte de inceperea activitatii. In cazul in care angajatul nu a semnat contractul de munca nu se poate anula inregistrarea? Problema este ca acum angajatul trebuie sa semneze un contract de munca, apoi demisia deoarece a fost inregistrat in revisal. Este legal? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 18 Octombrie 2012
Trebuie sa va asigurati ca nu introduceti in Revisal contracte nesemnate inainte de ambele parti!

Daca ati transmis deja contractul in Revisal, puneti-l sa-si faca demisia, faceti decizie de incetare si exact la data incetarii c.i.m transmiteti si in Revisal.
Multumesc pentru raspuns.Dar acest lucru afecteaza in vreun fel angajatul? Ca isi va da imediat demisia?
Pai nu angajatul nu a vrut sa semneze c.i.m? De ce sa-si dea demisia altfel?
Da, intr-adevar angajatul. Ma gandeam pe viitor. In sensul ca urmatorul angajator sa il considere neserios. Va multumesc oricum pentru raspunsuri si va doresc o zi frumoasa in continuare!
In speta, sunteti pasibil de amenda la un eventual control al ITM-ului .. daca c.i.m. a fost nesemnat de catre salariat pentru ce sa-si dea demisia? .. unde este prevazut in legislatie ca un act juridic bilateral isi produce efectele daca nu este semnat de catre una dintre parti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare c.i.m. xedo xedo Buna ziua! Am urmatoarea situatie: o angajata este in concediu de crestere copil. Intre timp si-a gasit de lucru la o alta firma si a semnat contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura angajatului Irina586 Irina586 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista conform legilor din Romania vreun fel de contract de munca valid fara semnatura angajatului?De curand am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru o inregistrare in revisal a contractului individual de munca inainte de a fii semnat de partile din contract directiajulia directiajulia Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in legatura cu inregistrarea in Revisal a Contractului Individual de Munca fara ca acesta sa fii fost semnat de angajat ... (vezi toată discuția)