Apelez la dumneavoastra in legatura cu inregistrarea in Revisal a Contractului Individual de Munca fara ca acesta sa fii fost semnat de angajat in momentul inregistrarii. Angajatul a 2-a zi nu s-a mai prezentat la servici, CIM ramanand nesemnat. In acest moment angajatul nu mai vine la servici si nici nu mai vrea sa semneze CIM. Mentionez ca angajatul era in somaj inainte de aceasta inregistrare in Revisal si acum apare ca si cum a lucrat o zi la firma. Angajatul solicita un angajament din partea firmei prin care acesta sa-i plateasca somajul in cazul in care isi pierde somajul.
As dori sa va intreb ce solutie se poate adopta astfel incat firma sa poata rezolva situatia ivita fara sa dea angajamentul solicitat de angajat?
Iar in astfel de cazuri se poate pierde somajul?
1. Pentru greseala facuta angajatorul este pasibil de sanctionare cu amenda din partea ITM-ului.
2. Rezolvarea situatiei se face prin incetarea acestuia ... la temei puteti invoca nulitatea acestuia (???) .. la alte detalii precizati ca inceteaza prin neexecutare
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa va intreb inca un aspect privind solutia oferita: Nulitatea se poate invoca in situatia in care CIM nu este semnat?
Decizia de nulitate trebuie semnata si de angajat? Daca trebuie, dar angajatul nu doreste ce se poate face?
Invocand nulitatea contractului ii anuleaza dreptul la somaj?
Multumesc pentru raspunsurile la intrebarile de mai sus... sunt noua in domeniu:)
In Revisal aveti mentionate temeiurile de drept ale incetarii unui raport de munca ... nulitatea este improprie spus, intruvcat alt temei nu exista .... situatia descrisa de dvs este anormala, nu este prevazuta in legislatia muncii ... dvs ati transmis un c.i.m. care nu-si produce efecte, intrucat nu a fost semnat de ambele parti ... de aceea am specificat ca la ”Alte detalii” sa mentionati ca nu si-a produs efectele intrucat salariatul nu s-a mai prezentat la munca.
Apelez la dvs cu o intrebare.Am fost disponibilizata de la serviciu, am facut lichidarea in 22 .03 si in 23 am fost contactata de un operator privat unde imi depusesem CV pentru angajare.M-am prezentat la sediul lor mi s-a spus ce rebuie sa fac si unde sa ma prezint ca sa vad ce este de facut.Acolo cand am ajuns m-au pus la treaba fara ca sa semnez nimic.Am intrebat care este programul mi s-a spus ca inca nu au un program ca abia au inceput si sa vin maine (24.03) la ora 8.Am venit am stat toata ziua si mi s-a spus sa vin in continuare pe data de 25.03 la ora 6 dimineata.Pe 25.03. am fost si le-am spus ca imi pare rau dar eu nu pot rezista in ritmul asta mai ales ca abia fufesem disponibilizata de la un loc de munca unde am muncit o viata de om si ca vreau sa-mi inregistrez dosarul la somaj si apoi imi caut in alta parte.Mi s-a spus sa fac o cerere de demisie.Nu am facut o cerere de demisie deoarece nu am semnat nici contract de angajare si nu vad rostul sa- mi dau demisia.Eu acum sunt in perioada de 10 zile cand pot sa ma inscriu la somaj.Credeti ca pot intampina cumva probleme sau ma pot inscrie la somaj caci nu am mai fost contactata de cei de la firma.
Va multumesc.
Angajare legala?
Wosret
Buna seara,
Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)