avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubiri in urma unui accident auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubiri in urma unui accident auto

Buna ziua!

Va scriu cu rugamintea de a-mi da un sfat (pentru o cunostinta) care a avut un accident de circulatie in decembrie 2013 . In timpul intoarcerii spre casa, de la serviciu, a executat manevra de depasire (pe un drum national cu o singura banda pe sens), intrand in coliziune cu un alt autoturism care avea luminile de intalnire stinse (nu l-a vazut pt ca se inserase). A rezultat avarierea celor doua autoturisme si vatamarea corporala a 3 (trei) persoane (ocupanti ai ambelor autoturisme) care au avut nevoie de ingrijiri medicale pt o perioada lung a de timp si interventii chirurgicale. Mentionez ca niciunul din cei doi conducatori auto nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.
S-a intocmit dosar de cercetare penala pentru Parchet, primind ca raspuns faptul ca nu s-a putut stabili vinovatul pentru producerea acestui accident. (Mentionez ca aceasta cunostinta a mea a facut ulterior, catre Politie, o adresa in care , partile implicate, s-au impacat ).
Problema este ca, in acest moment, mai exact in decembrie 2015, a primit din partea firmei de asigurari unde celalalt conducator auto avea polita RCA, o adresa in care este informat ca in urma analizarii dosarului de dauna, societatea de asigurari nu poate acorda despagubiri pentru dauna suferita de autoturismul acestuia, invocand motivul ca “despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoane raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului, precum si la cuantumul prejudiciilor produse.” si ca vinovatia pt producerea evenimentului nu a fost stabilita de Parchet prin ordonanta de clasare a dosarului depus, intrucat partile implicate in eveniment s-au impacat.
Ceea ce doreste el este sa primeasca din partea firmei de asigurari o suma de bani pentru epava. Doresc sa va intreb daca si ce demersuri ar putea sa faca in momentul de fata pentru a putea recupera banii pentru masina distrusa si daca se mai incadreaza ca termen in a depune o contestatie . Exista acel Fond de Protectie a Victimelor Strazii, credeti ca se poate adresa si acestei institutii non-profit cu privire la acesta speta? In prezent a depus o adresa catre CEDE (Centrul European de Despagubiri SRL).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU PEICEA , Avocat 16:50, 25 Februarie 2016
Daca actiunea civila a ramas nesolutionata, singura posibilitate a cunostintei dumneavoastra este sa apeleze la instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)
Dificultati in primirea despagubirii de la asigurator in urma unei daune al carui autor are dosar penal ssnk ssnk Buna ziua, Am sa fac un scurt rezumat al situatiei, ca sa conturez dificultatea in care ma aflu. In februarie auto personal a fost lovit in timp ce era ... (vezi toată discuția)