avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurarea de sanatate

as dori sa stiu daca o persoana care este angajata la o asociatie de proprietari cu contract de mandat si plateste pentru venitul lunar incasat impozit si cas si nu mai are alte venituri beneficiaza de asigurare de sanatate sau nu
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU PEICEA , Avocat 17:04, 25 Februarie 2016
Nu confundati CAS cu CASS. CAS este prescurtarea pentru pensii, iar CASS pentru sanatate. In baza contractului de mandat in mod normal al trebui sa platiti cel 16% impozit pe venit + cei 5,5% asigurarea de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Contributie la sistemul de pensii cata8 cata8 Am si eu o intrebare: un salariat la o societate cu un contract de mandat de brokeraj la alta societate ( unde plateste impozitul de 16% si CASS-ul de 5,5 %) ... (vezi toată discuția)
Personalul angajat intr-o asociatie de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la personalul angajat intr-o asociatie de proprietari: 1. Presedintele are contract de mandat. Ce impozite plateste? ... (vezi toată discuția)