avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie minor cu mama minora
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie minor cu mama minora

Buna. Care ar fi procedura obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului de 11 luni in conditiile in care mama este minora si nu a fost casatorita cu tatal micutei. Bunica ce are de facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 27 Februarie 2016
Mama minora care a nascut a fost eleva, cursuri de zi, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii)?
nu, din pacate. e de etnie roma....
1. Si o fata de etnie roma nu poate fi eleva?

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi urmat cursurile de zi ale unei forme de invatamant.

3. - In situatia data ea nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Poate beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.

4. Daca tatal copilului l-a recunoscut pe acesta si este trecut pe certificatul de nastere a copilului atunci poate benefici a el de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii sau a fost elev la zi.

multumesc. NU este o regula, Doamne fereste, insa in zona noastra nu prea frecventeaza scoala ci parintii ii trimit la cersit. asta este crunta realitate, cunoascuta banuiesc si de catre dvs.
Din pacate, asta este realitatea la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Golosie Golosie Am o intrebare : Daca un minor are un copil iar tatal copilului a lasato , poate bunica minorului sa beneficieze de o indemnizatie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil mama studenta lavinia03 lavinia03 Buna ziua, sunt studenta in anul 1 la Universitatea din Pitesti, am 20 ani si in luna mai a anului 2013 urmeaza sa nasc primul copil. As dori sa stiu daca voi ... (vezi toată discuția)